Városlista
2024. augusztus 4, vasárnap - Domonkos

Hírek

2011. Április 17. 07:33, vasárnap | Kék hírek
Forrás: HírTV

Azt mondta cukor, közben só volt

Azt mondta cukor, közben só volt

Közel 300 raklapnyi sót akart eladni cukorként egy Komló közeli cég. A pénzügyi nyomozók lecsaptak.

A hamis jelölés mellett az áru tulajdonosa adócsalással is gyanúsítható. A nyomozók ezúttal a Baranya Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság munkatársainak közreműködésével és értesítése nyomán leplezték le a csalást egy névtelen bejelentés alapján.

Majdnem 300 raklapnyi sót akart eladni cukorként egy Komló közeli cég. A zsákok nagy részén Zahar (román nyelven cukor) felirat volt, de mint kiderült, cukor helyett étkezésre alkalmatlan só volt bennük. Hiába volt a zsákok tetején néhány centiméter kristálycukor, azonnal kiderült, hogy az áru hamis. Hogy a nyomozók megakadályozzák a szállítmány élelmiszerként való eladását, a zsákokat lefoglalták. Több helyszínen is tartottak házkutatást és csakhamar Kaposváron is előkerült újabb 80 tonna a hamis cukorból.

Bár az ügyben még javában tart a nyomozás, már most valószínűsíthető, hogy a háttérben egy áfacsalásra szakosodott számlagyár áll. Úgy tűnik, hogy az álcázott sót úgy utaztatták és adták-vették, hogy a forgalom utáni áfát sem bevallani, sem megfizetni nem akarták, mint ahogy a korábbi beszerzések és értékesítések után tették.

A Baranya Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának munkatársai a névtelen bejelentésről haladéktalanul értesítették a nyomozókat és maguk is részt vettek az ellenőrzésben. Gyakorlatilag nekik köszönhető, hogy a fogyasztásra alkalmatlan só nem került forgalomba. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatósága folytatja a nyomozást a további részletek kiderítésére. (da)

bama.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.