Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2010. Április 27. 07:29, kedd | Sport
Forrás: Boxingone Championship

B1 – a DVSC nyerte az eddigi legjobb mérkőzést

B1 – a DVSC nyerte az eddigi legjobb mérkőzést

A BoxingONE Championship – közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnokság vasárnap este Debrecenben folytatódott. A „B” csoport nyitómeccsén a helyi DVSC a Vasas-Süllős és a KSC-Btel közös csapatát fogadta. Hat jelenlegi országos

 

A bajnokságban igen rutinos DVSC otthonába az a Vasas-Süllős-KSC-Btel vegyescsapat látogatott, amely papíron ugyan erősebb erőkből áll, ám mivel a fővárosiak idén először vesznek részt csapatszervezőként B1-ben, kiegyenlített erőviszonyok, igazi ki-ki meccs várt a közönségre. A mérkőzéseket az alábbi sorrendben rendezték meg.


DVSC - Vasas-Süllős-KSB-Btel
57 kg: Kalucza Norbert - Ráth Miklós
81 kg: Széll Tamás - Szellő Imre
60 kg: Varga Miklós - Mihály János
69 kg: Görbics Gábor - Bacskai Balázs
64 kg: Kertész Henrik - Varjú György
91 kg: Deél Szabolcs - Darmos József
75 kg: Móna Imre - Vass Tamás



Ha a papírformát nézzük, akkor 4 küzdelem esetén a vendég, háromnál a hazaiak számítottak favoritnak, vagyis DVSC-nek valamelyik súlycsoportban meglepetést kellett okoznia a csapatbajnoki győzelemhez. Logikusan végignézve a párokat, itthon Szellő Imre (81 kg), Bacskai Balázs (69 kg) és Darmos József (91 kg) verhetetlenek, így az 57 kg-ot kellett behúzniuk a hazaiaknak, ám a képlet csak leírva ilyen egyszerű. Tudni kell, hogy Kalucza Norbert saját súlya fölött kettővel lép ringbe a B1 ligában, ahol egy rutinos pehelysúlyú, az elmúlt két OB ezüstérmese, a válogatott Ráth Miklós várta. Azt is fontos megjegyezni, hogy Kalucza és Ráth legutóbbi B1 összecsapása során a debreceniek olimpikonja, nem egészen egy menet alatt vereséget szenvedett a Vasas-Süllős kiválóságától.

 



Vasárnap viszont teljesen más volt a forgatókönyv! Kalucza hihetetlen elánnal, végég extázisban küzdte végig a három menetet, folyamatosan őrölte fel riválisát. Az első menet még kiegyenlített volt, a másodikban Kalucza észlelhető fölénybe került, majd az utolsó felvonásban szinte felbillent a pálya a hazai ökölvívó javára, sőt, már-már feladásra kényszerítette ellenfelét. Kalucza Norbert az év egyik legjobb itthoni amatőr ökölvívó mérkőzésén megérdemelten nyert, s a végső győzelem szempontjából igen fontos két pontot hozott a DVSC-nek. (2:0) 



81 kg-ban az itthoni egyeduralkodó Szellő Imre (KSC-Btel) Széll Tamás (DVSC) ellen meccselt. Az olimpiai 5. helyezett klasszis lazán bokszolt az első menetben, majd a másodikban növelte a nyomást ellenfelén. Látszott a harmadik menet elején, hogy Szellő el akarja dönteni a mérkőzést, amikor bevitt egy óriási jobbegyenest. Deél István, a DVSC edzője ekkor látta elérkezettnek, hogy kivegye tanítványát a küzdelemből. (2:2)



60 kg-ban két regnáló bajnok csapott össze. A tavaly decemberi OB-n Mihály János egy súllyal lejjebb szerzett aranyérmet, míg Varga Miklós ebben a súlyban gyűjtötte be az 5. felnőtt aranyát. Nagy küzdelem volt a két válogatott között, ahol Varga megérdemelten nyerte a mérkőzést. (4:2)

 



69 kg-ban az ökölvívó válogatottnál is számításba vett, amúgy kick-boksz válogatott Görbics Gábor várt a magyar boksz egyik legfényesebb csillagára, Bacskai Balázsra (Vasas-Süllős). Igen látványos mérkőzés kerekedett a két bunyós csatájából, Görbics végig ment előre, de ellenfele bizonyította klasszisát, ha kellett elmozogva, ha kellett, közelharcban akasztotta meg riválisa támadásait. Bacskai győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben, azonban Görbics végig nagy koncentrációra kényszerítette őt. (4:4)



A Kertész Henrik - Varjú György meccsen (64 kg) adva volt a feladat a kecskeméti Varjú számára, hogy az első mérkőzésen elvesztett 2 pontot visszaszerezze a vendégeknek. Ám hiába küzdött jól az első menetben, a második elején megsérült a bal keze (hüvelykujj), így bíztató kezdet után, még mielőtt kialakultak volna az erőviszonyok, kénytelen volt feladni a küzdelmet. (6:4) Kertész a győztes meccs után bejelentette visszavonulását, s a továbbiakban edzőként fogja szolgálni a magyar ökölvívást. 



91 kg-ban Darmos József és Deél Szabolcs csapott össze. Az első menetben a fiatal debreceni jól harcolt, de aztán a másodikban a válogatott klasszis Darmos erődemonstrációt tartott, elbizonytalanítva a hazai versenyzőt. Az utolsó menetben Deélre számoltak is, azonban minden dicséretet megérdemel, mert nagyot küzdött, hogy csak pontozással kapjon ki. (6:6) 



Így aztán a 75 kg-ra maradt a döntés. A Móna Imre - Vass Tamás mérkőzés a tavalyi OB döntőjének visszavágója volt, akkor Móna a 3. menetben döntő fölénnyel diadalmaskodott, s lett aranyérmes A két bokszoló iszonyú kemény párharcot vívott, Móna valamivel eredményesebb volt, így annak ellenére győzött, hogy a véghajrában Vass meg is rendítette a debreceni fiatalt. Igen szoros mérkőzés volt, talán 2-3 találat döntött Móna Imre javára egy olyan meccsen, ahol nagyon megverte egymást a két ökölvívó. (8:6)



Mindent összevetve, az eddigi legszínvonalasabb BoxingONE mérkőzésre került sor Debrecenben. A Debrecen Plazában történtekről a SportKlub televízió csütörtök este (23:15-tól) közel egy órás összefoglalóval jelentkezik.



A BoxingONE liga legfrissebb hírei, videók, a versenynaptár és az aktuális tabella a www.boxingone.com oldalon érhető el.

 

Boxingone.com

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 13. 10:16, szombat | Sport

Volt adok-kapok, de győzni tudtunk!

Élménybeszámoló Jobbágy Ákostól a Prešov Rally után, ahol a dobogó legtetején végeztek.

2024. Július 12. 07:55, péntek | Sport

Csúnyán megalázta a román másodosztályú csapat a paksiakat

A kupagyőztes Paksi FC 4-0-ra kikapott hazai pályán a román Corvinul Hunedoara csapatától csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának első mérkőzésén.