Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2014. Április 10. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Bab, lencse, borsó - szívünket is megóvják a hüvelyesek

Bab, lencse, borsó - szívünket is megóvják a hüvelyesek

A hüvelyesek, köztük a bab, a lencse és a borsó fogyasztása csökkentik az LDL, vagyis a rossz koleszterin szintjét és ezzel együtt a szívbetegségek kialakulásának kockázatát - állapították meg kanadai kutatók ezer emberen végzett vizsgálatuk során, amelynek eredményéről a Health Day számol be.

Az elemzés azt mutatta, hogy napi egy adag hüvelyes elfogyasztása - ez lehet csicseriborsó, bab, lencse vagy borsó - 5 százalékkal csökkenti az LDL, a káros koleszterin szintjét - legalábbis ezt mutatták a vizsgálat adatai. A tanulmány szerzői szerint ez szintén 5 százalékkal csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

Az eredmények szerint a férfiaknál nagyobb jótékony egészségügyi hatást ért el a hüvelyesek fogyasztása, mint a nőknél. Ezt annak tudják be, hogy az erősebbik nem tagjai általában egészségtelenebbül étkeznek, így náluk egy kis étrendbeli változás már nagyobb eredményt tud elérni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:45, péntek | Életmód

Augusztus 20. - A Mákvirág lett idén Magyarország tortája

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.