Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. Július 31. 15:45, kedd | Bulvár
Forrás: mti

Babakocsiba rejtve csempésztek ki egy cápát egy amerikai akváriumból

Babakocsiba rejtve csempésztek ki egy cápát egy amerikai akváriumból

Babakocsiba rejtve csempésztek ki a hétvégén egy apró cápát a texasi San Antonió-i Akváriumból, ahová azóta már visszakerült az állat és két férfi beismerő vallomást tett az ügyben.

Az eset szombat délután történt. A biztonsági kamerák felvételén az látszik, ahogy egy férfi behajol a "halsimogató" medencébe és egy zacskóval kiemeli a Horn-foki cápát, majd távozik vele.

A felvételen egy másik férfi és egy kisgyermeket cipelő nő is látható. Az elkövetők egy kisteherautóval távoztak a helyszínről. A járművet hétfő estére találta meg a rendőrség.

Joseph Salvaggio rendőrfőnök szerint a két férfi beismerő vallomást tett. A hatóságok hamarosan kihallgatják a nőt. Salvaggio szerint az elkövetők otthonában annyi a tengeri élőlény, mintha csak a San Antonió-i Akvárium kicsinyített mása lenne.

A cápa épségben visszakerült a medencéjébe. A Horn-foki cápa rendszerint az óceánok mélyén tartózkodik, Mexikó és az Egyesült Államok kaliforniai partjainál fordul elő. Átlagos hossza 1,2 méter. Könnyen felismerhető a fejéről és egyedi mintázatáról.

Címkék: akvárium, babakocsi, cápa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 15. 09:14, hétfő | Bulvár

Ennyi maradt a balatonfüredi görög faluból - Videó

A Balaton Televízió friss videója szerint már csak az egykori szökőkút maradványai emlékeztetnek Balatonfüreden arra, hogy egyszer volt ott egy görög falu is.

2024. Július 13. 08:40, szombat | Bulvár

Ejtették a gondatlan emberölés miatt emelt vádat Alec Baldwin ellen

A bíróság ejtette a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját és megszüntette az Alec Baldwin filmszínész elleni büntetőeljárást, ami egy westernfilm forgatásán az operatőr halálával végződő 2021-es tragédia miatt indult.

2024. Július 11. 07:59, csütörtök | Bulvár

Romániában a lakott településeket megközelítő medvék kilövését javasolja a környezetvédelmi miniszter

Romániában a lakott településeket megközelítő medvék elaltatását vagy kilövését javasolja Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter.