Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Január 26. 08:21, péntek | Sport

Babos Tímeáék történelmet írtak az AustralOpenen

Babos Tímeáék  történelmet írtak az AustralOpenen

Babos Tímea francia párospartnerével, Kristina Mladenovic-csal 6:4, 6:3-ra megnyerte párosban az Austalian Open döntőjét. Babos történelmet írt, először nyert magyar játékos az AusOpenen.

Ez az első magyar Grand Slam-győzelem 1986 óta, amikor Temesvári Andrea győzött szintén párosban a Roland Garroson.

Az ellenfél Makarova/Vesznyina kettős már háromszoros GS-bajnokként, és olimpiai címvédőként lépett pályára, a karrier Grand Slamet csinálhatták volna meg Melbourne-be, de Babosék voltak a jobbak.

Babosék magabiztosan kezdtek, habár Mladenovic azért rontogatott az alapvonalról. Az oroszok első adogatógémje viszont rögtön szoros lett, kétszer is egyenlőig jutottak Babosék. A szett közepén viszont 40-0-ről nyertek három pontot zsinórban a nyomást erősítő oroszok. Az adogató magyar játékos többször is hibázott, brékelőnybe került a Makarova/Vesznyina kettős.

Utána viszont Babosék megrázták magukat, és a magyar játékos szép röptéivel jutottak két bréklabdához, visszajöttek. A bréktől lendületbe jöttek, Babos biztos kézzel adogatott, és máris az oroszoknak kellett a szettben maradásért szerválniuk. Már az elejétől látszott, hogy lehet is esélyük Baboséknak, Makarova kettős hibát is ütött, és végig bizonytalankodott. A szettlabdánál egy jó return jött Babostól, aztán Mladenovic egy röptével befejezte.

A második szett elején gyorsan előnybe kerültek az oroszok, Babosék nem tudták hárítani a bréklabdát. Utána azonban nagyot küzdöttek, a harmadik bréklabdájukra már vissza tudtak jönni, ami megint adott egy pluszt Babosnak, aki simán hozta a következő adogatójátékát. Mladenovic már belement fonák keresztekbe is hátulról, Makarova pedig hibázott. Babos francia partnere röptével fejezte be, duplabrékelőnybe kerültek.

3:1-nél azonban Mladenovic izgulva kezdte az adogatójátékát, két kettős hibát is ütött. Egy bréklabdát hárítottak, de aztán a másodiknál már kicsit széles lett Mladenovic tenyerese. Ezzel visszahozták az elmúlt gémekben zavarodott oroszokat a meccsbe, akik semmire hozták is a szervájukat.

Egy kulcsfontosságú játék jött Babos következő adogatásánál, többször is feljöttek egyenlőre az oroszok, de aztán jó szervák mögött, végül egy ásszal meglett a gém. Makarova megint bizonytalankodva szervált, Babos átemelte az oroszt, amire fel is hangzott a Hajrá, Magyarország! a nézőtérről. Az újabb brék után már a győzelemért szerválhatott Mladenovic. Nem volt egyszerű, három bréklabdát kellett hárítaniuk Baboséknak, de megcsinálták.

Az oroszoknak gratulált először Babos Tímea a győztesnek járó trófea átvétele után, aki azzal folytatta, hogy remek érzés, hogy egyből győzelemmel kezdte az évet.

"Csodás dolog a Rod Laver arénában játszani, különleges volt itt befejezni, köszönöm mindenkinek, aki kijött nekünk szurkolni. Ez a kedvenc Grand Slam-tornám."

Végül az edzői stábjának mondott köszönetet, akik a legnehezebb pillanatokból is segítettek felállni.

Mladenovic annyit tett hozzá, hogy külön öröm neki, hogy Babossal a pályán kívül is nagyon jó barátok. Hallotta ő is a magyar szurkolókat, az ő támogatásuk is sokat jelentett neki.

Babos harmadszor játszott GS-döntőt női párosban. 2014-ben és 2016-ban is Wimbledonban jutott döntőbe. Vegyespárosban 2015-ben szintén döntőig jutott Wimbledonban, de eddig nem sikerült győznie.

Babos elképesztőt megy párosban, tavaly év végén még a cseh Andrea Hlavackovával az oldalán megnyerte a WTA-világbajnokságot Szingapúrban. 2018-ban megint Kristina Mladenoviccsal állt össze, akivel 2015 végéig játszott együtt. Babos azt mondta év végén, úgy érzi, hogy Mladenoviccsal volt a legsikeresebb párosban. Ez be is igazolódott az AusOpenen.

Forrás: index.hu

Fotó: Dean Lewins / MTI / EPA (korábbi felvétel)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

2024. Április 26. 06:41, péntek | Sport

Nem várt izgalmakat hozott a Mezőörs és az Unione csatája az Amatőr Kupa döntőjében

Az Unione FC nyerte csütörtökön a labdarúgó Amatőr Kupát.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.