Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Október 14. 14:35, péntek | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

Bajnoki címmel és kategória dobogós helyekkel távozna Kakucsról a Korda Racing

Bajnoki címmel és kategória dobogós helyekkel távozna Kakucsról a Korda Racing

A hétvégén záródik a 2022-es Magyar Rallycross Országos Bajnokság, és a Korda Racing számára az év talán legfontosabb versenye következik Kakucson.

A Hankook Racer Cup női bajnoki címéért hajt az összetettben vezető Korda Zsófia, míg a Supercarban Benyó Máté, a Super1600-as kategóriában Kovács Sámuel, a Hankook Racer Cup női értékelésében Korda Réka már biztosan felállhatnak a dobogó valamelyik fokára, a Mazda MX-5 Kupában Várkonyi Bence pedig küzd az összetettbeli dobogóért. Miután a helyszínnel kapcsolatban kellemesek a csapat emlékei, így igencsak optimisták a versenyzők a hétvégével kapcsolatban.

A Korda Racing versenyzői számára ezen a hétvégén záródik az idei Magyar Rallycross Országos Bajnokság, melynek nyolcadik versenyhétvégéjét Kakucson, az átépített pályán rendezik. A csapat készen áll a szezon utolsó nagy összecsapására, ráadásul abszolút nem bánná senki a versenyzők közül, ha sikerülne a tavalyi eredményeket idén is megismételniük.

Benyó Máté – aki tavaly megnyerte Kakucson a Supercar magyar futamát – úgy véli, az Albatec Racing által épített Peugeot 208 ERX versenyautóval ezúttal képes lesz a lehető legtöbbet kihozni a szezonzárón, ugyanakkor azt is tudja, a pálya átépítése miatt a 2021-es beállítások egy részét „kidobhatják”.

„Jön a bajnokság szezonzáró versenye a kissé átépített Kakucs Ringen. A megváltoztatott nyomvonal miatt a régebbi tapasztalatokat és setupokat csak részben lehet majd felhasználni, de bízom benne, hogy hamar felveszem a ritmust a pályán a Peugeottal. Bajnokok ugyan már nem lehetünk, de az év végi második helyre teljesen reális esélyünk van. A fő célom, hogy ezt bebiztosítsam. Szeretnék az autóval tovább fejlődni, hiszen ez lesz a második közös versenyünk. Kulcsfontosságú, hogy minél inkább belakjam még az idei évben, illetve nem titkolom, hogy győzelemmel zárnám le az idei szezont. Hosszú és megpróbáltatásokkal teli volt az idei bajnokság, megérdemelné a csapat, hogy győzelemmel búcsúzzunk a 2022-es szezontól” – közölte Máté.

A Super1600-as kategóriában rajthoz álló, a bajnoki pontversenyben harmadik Kovács Sámuelnek mindene adott ahhoz, hogy újra felállhasson a dobogóra, az összetett értékelésben a harmadik helyezése pedig már biztos.

„A szezon utolsó versenye következik, ami izgalmas lesz, hiszen a kakucsi pálya nyomvonalát átalakították. Volt már szerencsém menni az átépített pályán, és nagyon tetszettek az átalakítások. Sokat készültem az utolsó megmérettetésre, és egy jó eredménnyel, akár egy győzelemmel szeretném lezárnia ezt a remek évet a csapattal” – fogalmazott Sámuel.

A Hankook Racer Cup mezőnyében induló Korda Zsófia viszont az idei szezon egyetlen bajnoki címét szerezheti meg a csapatnak, ugyanis ötpontos előnnyel érkezik a női bajnokságban Kakucsra. Nem titok, imádja a kakucsi pályát, hiszen tavaly a férfiak között is döntős lett itt, ráadásul a hölgyek között első lett. Hasonló teljesítménnyel most is elégedett lenne.

„A nyirádi remek hétvége után, ahol sikerült a női versenyt megnyernem, eljött a szezon utolsó versenye Kakucson. Egyik kedvenc pályámra úgy érkezem, hogy vezetem a női bajnokságot, azaz egy jó eredménnyel megszerezhetem az első bajnoki címemet. Mindent megteszek ennek érdekébe,n a lehető legjobb formát szeretném kihozni magamból” – fogadkozott Zsófia.

Szintén ebben a kategóriában indul Bagaméri Bálint és Korda Réka, akik szintén egy szép eredménnyel zárnák le a 2021-es szezont. A Mazda MX-5 Kupában versenyző Várkonyi Bence a nyirádi győzelmét követően hirtelen dobogóesélyessé nőtte ki magát összetettben, és ezt az esélyt mindenképpen szeretné megragadni. Sőt, megízlelve a sikert, Kakucson is a győzelemre hajt majd.

A Korda Racing csapattulajdonosa azt reméli, hogy minimum megismétlik a nyirádi szereplésüket, és nagyon bízik abban, hogy Zsófi lánya bearanyozza majd a 2022-es idényt a számukra.

„Bevallom, idén talán egyik verseny előtt sem izgultam ennyire. Persze mit is tehet egy édesapa akkor, amikor a lánya ott áll a kategóriájában a női bajnoki cím kapujában. Tudom, Zsófi tökéletesen felkészült, minden idegszálával a versenyre koncentrál, így több mint remény számomra, hogy már vasárnap meglesz a csapat első idei bajnoki címe. Az már Nyirádon látszódott, hogy Máténak nagyon bejött az új autó, és ha nem életében először ült volna a Peugeotban, akkor állítom, nyert is volna. Most itt a lehetőség, megmutathatja, hogy ő és a kocsija az igazi nyerő páros. Sami jól helyt állt új kategóriájában, ahol az első évében máris dobogós összetettben. Úgy érzem, most kijön majd belőle az, ami benne van. Réka, Bálint és Bence is szép szezonzárásra készül, utóbbi a nyirádi győzelmével átlépett egy határvonalat, akár most is benne lehet egy első hely” – jelentette ki Korda Erik.

http://facebook.com/kordaracingHU
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: HUNÉP Zrt., Keviép Kft, Fenstherm Kontakt Kft, Watz Építőipari Kft, Tesco Biztosítás, Cofidis Magyarország, Corax-Bioner Zrt, DCS Trans Kft, Sun&Fun, Generálkommandó, Aqua Start Kft, Hetech-Trend Kft, Harmata-94 Kft., Prestige Marketing Kft., Abacus Invest Kft., Tibuktu Bt., Sandlander Kft.

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok