Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2012. Május 17. 08:25, csütörtök | Helyi sport
Forrás: gyorietokc.hu

BAJNOKOK VAGYUNK!

BAJNOKOK VAGYUNK!

Miután egy hete csapatunk Győrött a bajnoki aranycsata első felvonásán legyőzte (37-33) az FTC-Rail Cargo Hungaria együttesét, tegnap a Népligetben következhetett a BL-ezüstérmes és a KEK-győztes közötti visszavágó.

A visszavágás azonban nem sikerült: Pálinger időn túl védett hetest – így lett bajnok ismét a Győri Audi ETO KC!

A győri lányok a kezdés előtt virággal gratuláltak a nemzetközi kupát nyert ferencvárosi játékosoknak, míg a Fradi részéről Görbicz Anita BL-gólkirálynőt, valamint a visszavonuló Pálinger Katalint köszöntötték. Az ünnepi pillanatok után következett a meccs – győri álomkezdéssel. Lunde védése után Amorim, Orbán, majd Löke is betalált, így két perc elteltével 3-0-ra vezettünk. Aztán jöttek a Fradi pillanatai, így a 6. percben már döntetlen volt az állás (4-4), sőt újabb perc elteltével a meccsen először vezetett is a fővárosi együttes. Az első félidő harmadánál 7-7 szerepelt az eredményjelzőn. A közel három perces gólcsendet Orbán törte meg, ezzel 4-3 – és nyolc perc – után ismét nálunk volt az előny. A félidő felénél dobtuk a tizediket (megint Orbán), ezzel megint vezettünk, majd Löke révén már kettő volt az előnyünk. Egy kihagyott Görbicz-hetes is kellett ahhoz, hogy a huszadik percben megint az egyenlítésért küzdjön a Fradi. Akkor ez még nem sikerült, három minutummal később azonban már igen (13-13). A forgatókönyv innentől a félidő végéig egyhangúan alakult: mindig vezetett az ETO, aztán egyenlített a Fradi. A végén azonban szerencsére ez az utolsó momentum elmaradt, így egy gólos győri vezetéssel zárult az első játékrész (16-17).
Fordulás után Gros, majd Radicevic növelte kettőre az előnyt, ám a 35. percben kettővel már az FTC vezetett (21-19). Pálinger és Kovacsics főszereplésével azonban a 40. percre megfordítottuk az állást (21-22). Pálinger Kati kapuja kilenc percen keresztül bevehetetlen volt, ám ezen idő alatt csak két góllal sikerült ellépnünk, mivel ziccereket hibáztunk. Bő tíz perccel a vége előtt megint a Fradinál volt az előny (25-24). Kilenc perces győri gólcsendet tört meg Amorim (26-25), így kezdődött meg a találkozó utolsó öt perce. Következhetett a drámai véghajrá! Amorim kétszer is egyenlített, majd az utolsó percben Görbicz hetesével nálunk volt az előny (27-28). A végén a Fradi is kapott egy hetest, ám az időn túli büntetőt a meccs hősévé avanzsált Pálinger Katalin megfogta! Kati utolsó védése (méltó lezárása volt ez egy fantasztikus pályafutásnak) bajnoki címet jelentett a csapatunknak, immáron a kilencediket (megszakítás nélkül az ötödiket). Nagy mérkőzés volt – nagy győzelemmel!

Gólszerzőink: Löke 7, Amorim 6, Görbicz 5, Orbán 3, Kovacsics 3, Radicevic 3, Gros.

Címkék: Győri Audi ETO KC

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:47, szombat | Sport

Szoboszlai góljával győzte le a Real Betist a Liverpool

Szoboszlai Dominik találatával a Liverpool FC labdarúgócsapata 1-0-ra nyert a Real Betis ellen a pénteken Pittsburghben rendezett felkészülési mérkőzésen.

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.