Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Január 11. 07:17, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Bajt hozott az enyhe időjárás

Bajt hozott az enyhe időjárás

Az enyhe időjárás miatt nőttek a belvizes területek a Közép-Tisza-vidékén. Kőröstetétlenen csatornát ásatott az önkormányzat, Kunhegyesnél egy tanyát kell homokzsákokkal védeni. A Tisza középső szakaszán naponta 25 centiméterrel c

A Tisza Tiszabercelig árad, alatta végig apad. Naponta várhatóan 25 centiméterrel csökken a víz szintje a középső folyószakaszon, közölte hétfőn az illetékes vízügyi igazgatóság.

Szolnoknál már csak másodfokú a védelmi készültség, mert a folyó 8 méter alatt van a megyeszékhelynél. Több helyen is folyamatosan szivattyúznak a városban, a külvárosi Paprika, Répa és Retek utcában, valamint a belvárosban a Gutenberg téren is dolgoznak a szivattyúk. Tószeg és Tiszasüly belterületén valamint a tiszaburai templomnál is gondot okoz az összegyűlt víz, tájékoztatott hétfőn Lovas Attila védelemvezető.

Az enyhe időjárás miatt nőttek a belvizes területek, a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság területén 59 600 hektárt borít víz.

Kőröstetétlen önkormányzata ideiglenes csatornákat ásott a közeli befogadó Gerje főcsatorna felé, a település utcáiban folyamatosan szivattyúznak. Jászalsószentgyörgy, Alattyán, Pusztamonostor önkormányzatai is folyamatosan védekeznek. A Jásztelek-Jászapáti közötti műúton pedig öt helyen is átfolyik a víz az úttesten. A felmelegedés miatt a Kunhegyeshez közeli juhásztanyát újabb nagy mennyiségű belvíz vette körül, ami már az épületet is veszélyeztette. A tanyát homokzsákokkal védik, ezen kívül egy kotrógép védőárkot ásott, amely elvezeti a felgyülemlett vizet az épületek közeléből. Kilenc önkormányzat - Abony, Kőröstetétlen, Tiszabura, Fegyvernek, Tápiószőlős, Tiszakécske, Kunszentmárton, Cegléd és Nyársapát - továbbra is harmadfokon védekezik, közölte Lovas Attila védelemvezető. (da)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár