Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Február 05. 07:55, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

Bakondi: "A tűzoltóerők nem a kellő szakszerűséggel jártak el!"

Bakondi: "A tűzoltóerők nem a kellő szakszerűséggel jártak el!"

Csütörtökre lehetnek meg az első eredményei annak a felügyeleti vizsgálatnak, amelyet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság rendelt el a január 19-i győri gázrobbanást követően. A balesetet, amelynek következtében három tűzol

Ezért szivárgott a gáz, míg a tűzoltók beavatkozása nem volt elég körültekintő. A történtek után felmentették tisztségéből a Győr-Moson-Sopron megyei katasztrófavédelmi igazgatót, és a győri tűzoltóparancsnokot is.

A gázrobbanás ereje akkora volt, hogy 12 lakás megsérült. A tűzoltók már a gázszivárgást próbálták megfékezni, amikor a detonáció történt. Ketten könnyebben sérültek, harmadik társuk testfelületének 10 %-a megégett. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azonnali felügyeleti vizsgálatot rendelt el a beavatkozás szakszerűségének megállapítására.

Szűts György felmentett megyei katasztrófavédelmi igazgató, Győr: "Én erről nem tudok nyilatkozni, vizsgálatot indított a főigazgató úr, ennek a vizsgálatnak a tiszte az, hogy megállapítson dolgokat, majd amikor ez lezárul, biztosan megfelelő módon fogják ezt kommunikálni."

Ugyan Bakondi György főigazgató cáfolta, hogy Szűts Györgyöt a tűzoltók balesetének körülményei miatt mentették volna fel, néhány nappal később távoznia kellett Hullámos László városi tűzoltóparancsnoknak is.

Bakondi György (képen) országos katasztrófavédelmi főigazgató: "A gáz ömlött, a kiérkező tűzoltóerők pedig nem a kellő szakszerűséggel jártak el. Ennek a vizsgálata folyamatban van, munkavédelmi és szakmai oldalról is, tartottunk már állománygyűlést a győri tűzoltóságnál, és úgy gondoljuk, hogy amit a tűzoltóságnál kell tenni ebben az ügyben, azt megtesszük, minden más, a nyomozás, a bűncselekmény felderítése pedig zajlik jelenleg is."

Az új Győr-Moson-Sopron megyei katasztrófavédelmi igazgató a jövő hétre ígértek a vizsgálat első eredményeit.

Sallai Péter Győr-Moson-Sopron megyei katasztrófavédelmi igazgató: "Csütörtökön lesz már a nyers változatnak a leadási határideje, és abból fogjuk levonni a következtetéseket, hogy tulajdonképpen mi is történhetett. Az biztos, hogy valami fajta probléma volt, hiszen, ha ez lenne a normális, akkor minden tűzesetnél 3 tűzoltónak meg kellene sérülni, tehát valamifajta hiba történt a rendszerben."

Információink szerint a tűzoltók ott hibáztak, hogy a gázszivárgás megfékezése előtt nem áramtalanítottak a házban, ezután pedig kesztyű és maszk nélkül hatoltak be a lakásba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.