Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. Március 21. 11:25, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír

Bakonyszentlászlón egyeztetnek majd a Győr-Veszprém vonal jövőjéről

Bakonyszentlászlón egyeztetnek majd a Győr-Veszprém vonal jövőjéről

Az előzetes tervek szerint jelentős járatszámritkítással járna az április 15-i menetrendváltozás a Győr-Veszprém vasútvonalon.

Hogy végül milyen kompromisszumos megoldás születik, az Bakonyszentlászlón dőlhet el - értesült a Nyugathír.hu.

Információink szerint pozitív választ kapott Kara Ákos győri országgyűlési képviselő dr. Fónagy János államtitkártól. Az elmúlt héten a Győr-Veszprém vasútvonal jövőjével kapcsolatban ellentmondó hírek láttak napvilágot. Talabér Márta Veszprém megyei és Kara Ákos Győr megyei országgyűlési képviselők azt javasolták, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium illetékesei a Bakonyvasút Szövetség képviselővel folytassanak egyeztetést a vonalszakaszról, illetve külön, kiemelten a menetrendi kérdésekről.

Kara Ákos megerősítette az egyeztetés hírét. Jelezte továbbá, hogy Bakonyszentlászló települést javasolta a tárgyalás helyszínének. A képviselő hozzátette: "az egyeztetésen természetesen mi magunk is részt kívánunk venni, és reményeink szerint közösen, mindenki számára megnyugtató megoldást találunk."
A képviselők által korábban kiadott közlemény többek között azt tartalmazta: "Az elmúlt esztendőkben civil szervezetek és önkormányzatok munkáját is segítettük abban, hogy Győr és Veszprém között mind a munkába járás, mind az iskolába járás, mind pedig a turisztikai, idegenforgalmi térségi célok megvalósuljanak. A térségünkben megalakult Bakonyvasút Szövetség korábban sok-sok alkalommal segítette ezen célok megvalósulását."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?