Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2020. Március 03. 18:26, kedd | Bulvár

Balsai Mónit Peruban díjazták

Balsai Mónit Peruban díjazták

Pálfi György sci-fi drámáját és Balsai Mónit díjazták Limában az Insólito Filmfesztiválon, Tóth Barnabás Akik maradtak című alkotása pedig Atlantában nyerte el a legjobb narratív film díját.

Négy díjjal tüntettek ki magyar filmeseket a Limában megrendezett Insólito Nemzetközi Filmfesztiválon a napokban.
A Stanisław Lem sci-fi regénye alapján készült, napjainkban játszódó családi krimi, Az Úr hangja a legjobb film díja mellett, Pálfi György a legjobb rendező díját és Polgár Csaba a legjobb színészi alakítás díját is megkapta a szakmai zsűritől Peru fővárosának filmfesztiválján.

Balsai Mónit az X – A rendszerből törölve című, Ujj Mészáros Károly rendezésében készült hátborzongató thrillerben nyújtott alakításáért a legjobb színésznő díjával méltatták Limában.

Magyar sikerrel zárult a február második felében mintegy 50 alkotást felvonultató Atlantai Zsidó Filmfesztivál is az Egyesült Államokban.

Az idén 20. alkalommal megrendezett jubileumi seregszemlén Tóth Barnabás Akik maradtak című rendezése kapta a legjobb narratív film díját.

Az 1948. Budapestjén egy magányos férfi és egy árván maradt kamaszlány sorsszerű találkozásáról szóló film nagy siker Amerikában.

A Szőke Abigél és Hajdúk Károly főszereplésével készült magyar alkotást az amerikai filmakadémia tagjai tavaly beválasztották a legjobb tíz nemzetközi film közé az Oscar-versenyben és nemrég elindult a moziforgalmazásban.
Tóth Barnabás filmjét a Magyar Filmakadémia tagjai összesen 11 Magyar Filmdíjra jelölték, a díjátadó gála csütörtök este lesz a Vígszínházban.

Forrás: origo.hu

Főkép: nullahategy.hu

Kép: puliwood.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 07:40, csütörtök | Bulvár

Több mint félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő csatlakozott az ország minden részéből.

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült

2024. Július 18. 07:56, csütörtök | Bulvár

Balaton-átúszás - Lezárták a nevezést

Elérte a 12 és félezres létszámlimitet a 42. Lidl Balaton-átúszásra jelentkezők száma, így a szervező Budapest Sportiroda szerda reggel 9-kor lezárta a nevezést.