Városlista
2024. április 13, szombat - Ida

Hírek

2020. Március 03. 18:26, kedd | Bulvár

Balsai Mónit Peruban díjazták

Balsai Mónit Peruban díjazták

Pálfi György sci-fi drámáját és Balsai Mónit díjazták Limában az Insólito Filmfesztiválon, Tóth Barnabás Akik maradtak című alkotása pedig Atlantában nyerte el a legjobb narratív film díját.

Négy díjjal tüntettek ki magyar filmeseket a Limában megrendezett Insólito Nemzetközi Filmfesztiválon a napokban.
A Stanisław Lem sci-fi regénye alapján készült, napjainkban játszódó családi krimi, Az Úr hangja a legjobb film díja mellett, Pálfi György a legjobb rendező díját és Polgár Csaba a legjobb színészi alakítás díját is megkapta a szakmai zsűritől Peru fővárosának filmfesztiválján.

Balsai Mónit az X – A rendszerből törölve című, Ujj Mészáros Károly rendezésében készült hátborzongató thrillerben nyújtott alakításáért a legjobb színésznő díjával méltatták Limában.

Magyar sikerrel zárult a február második felében mintegy 50 alkotást felvonultató Atlantai Zsidó Filmfesztivál is az Egyesült Államokban.

Az idén 20. alkalommal megrendezett jubileumi seregszemlén Tóth Barnabás Akik maradtak című rendezése kapta a legjobb narratív film díját.

Az 1948. Budapestjén egy magányos férfi és egy árván maradt kamaszlány sorsszerű találkozásáról szóló film nagy siker Amerikában.

A Szőke Abigél és Hajdúk Károly főszereplésével készült magyar alkotást az amerikai filmakadémia tagjai tavaly beválasztották a legjobb tíz nemzetközi film közé az Oscar-versenyben és nemrég elindult a moziforgalmazásban.
Tóth Barnabás filmjét a Magyar Filmakadémia tagjai összesen 11 Magyar Filmdíjra jelölték, a díjátadó gála csütörtök este lesz a Vígszínházban.

Forrás: origo.hu

Főkép: nullahategy.hu

Kép: puliwood.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára