Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Július 31. 17:35, szerda | Külföld

Bámulatos hotelt terveztek egy norvég sziklára

Bámulatos hotelt terveztek egy norvég sziklára

A négyemeletes szállodában egy üvegfalú medence is lenne. Az azonban erősen kétséges, hogy a terv valaha is megvalósulhat.

Norvégia híres sziklájára, a Preikestolenre (Szószék-szikla) tervezett egy látványos butikhotelt egy isztanbuli székhelyű tervezőiroda. A Hayri Atak Architectural Design Studio egy négyemeletes szállodát álmodott a sziklára, annak természetes részeként.

A szobák a kőfalba lennének vájva, a teraszok pedig a szikla formáját követnék, és páratlan panorámát kínálnának az alatta lévő fjordra, illetve a környező tájra.

Az épületet kiegészítené egy függőmedence, amelynek fala üvegből lenne - írja a World Architecture.

Hogy a hotel felépülhet-e valaha is, arra komoly árnyékot vet, hogy geológusok aggódnak a szikla stabilitásáért. A plató közepén ugyanis van egy fél méter széles és több méter mély repedés. A repedés mindkét oldalába szegeket vertek, hogy mérni tudják a változást. Huszonkét évig nem volt ilyen probléma, legutóbb azonban 2-3 milliméteres növekedést tapasztaltak a résben.

A Norvég Geológiai Intézet munkatársai ezért most komolyabb vizsgálat alá veszik a sziklát.

Forrás: origo.hu

Képek: worldarchitecture.org, Hayri Atak Architectural Design Studio

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.