Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2017. Augusztus 03. 11:24, csütörtök | Életmód
Forrás: hirado.hu

Bámulhatnak minket filmnézés közben

Bámulhatnak minket filmnézés közben

Arcfelismerő technológiát vet be nézőinél a Walt Disney Company.

A cég a filmet nézők arcát fürkészve próbálja eldönteni, hogy a jegyet váltók mit gondolnak valójában az alkotásokról.

A Csillagok háborúja és a Karib-tenger kalózai után a Disney úgy döntött, hogy megkísérli a gondolatolvasást a mozitermekben. A vezetés arra próbál választ találni, hogy a filmekre jegyet váltó nézők melyik filmrészletet élvezik a legjobban, de az innovációnak köszönhetően már a filmek első 5 percében kiderülhet, hogy kinek fog tetszeni az alkotás.

Az új módszer négy infravörös kamera és egy különleges algoritmus segítségével ismeri fel és különíti el a különböző arckifejezéseket. A módszert már olyan 2015-ös blockbuster filmek vetítésénél is bevetették, mint A hangya, A dzsungel könyve és a Csillagok háborúja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.

2024. Július 27. 06:00, szombat | Életmód

A Magyar Posta saját halottjának tekinti a Szankon elhunyt kézbesítőt

A Magyar Posta saját halottjának tekinti a Szank településen elhunyt kézbesítőt, akit munkavégzés közben rovarcsípés ért, és a fellépő allergiás reakció következtében meghalt - közölte a Magyar Posta Zrt. pénteken az MTI-vel.