Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2011. Április 09. 14:49, szombat | Bulvár
Forrás: Független Hírügynökség

Banánpuding a hercegi esküvő menüjén

Banánpuding a hercegi esküvő menüjén

Egyelőre szigorúan titkos, hogy mi lesz a pontos menü Vilmos brit herceg és Kate Middleton április 29-ei esküvőjén, egyelőre annyi biztos, hogy többféle steak, bárány mentaszósszal és banánpuding is lesz.

Erzsébet királyné szakácsa, Mark Flanagan azt mondta, nem speciális ételekkel készülnek a nagy napra, hanem a brit konyha jól bevált receptjeit készítik majd el. Vilmos személyi szakácsa, Darren McGrady annyit azért elárult, hogy az előétel saláta lesz, a főétel steak viszkis gombás szósszal, és bárányt is készítenek majd Károly herceg birtokáról. Desszertnek gyümölcstorta lesz banánnal és sárgabaracklekvárral töltve, ezt a szakács szerint egy kihagyhatatlan gyümölcskenyér követi majd. A többi ételről nem mondott semmit.


Az már korábban kiderült, hogy a párnak két tortája lesz. A Kate Middleton kérésére készülő torta tizenhat virággal lesz díszítve, a boldogság, az érzékenység és a házasság jelképeként. A süteményt napközben a Buckingam palota galériájában tárolják majd, Rembrandt- és Rubens-képek alatt. Vilmos herceg ennél szerényebb csokoládétortát kért. Bár az ételek angol receptek alapján készülnek, a menü a hagyományok miatt franciául lesz írva. A nagy napon huszonegy ember dolgozik majd a konyhákban.

AFP/Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 07:53, szerda | Bulvár

Filmzenei fesztivált tartanak Balatonalmádiban augusztus közepén

Kilenc formáció lép fel a 2. Balatoni Filmzene Fesztiválon augusztus 9. és 11. között a Kerényi Imre KultMagtárban, a rendezvény alatt filmzenei utcakoncertek is lesznek - közölték a szervezők az MTI-vel.

2024. Július 29. 08:06, hétfő | Bulvár

Párizs 2024 - Művészeti igazgató: nem kívánt semmit kigúnyolni a megnyitó

Thomas Jolly, a párizsi olimpiai megnyitóünnepség művészeti vezetője cáfolta, hogy Az utolsó vacsora témája ihlette volna a program Ünnepség című jelenetét, amely ellen a katolikus egyház és jobboldali politikusok tiltakoztak.

2024. Július 28. 10:53, vasárnap | Bulvár

Elsőbálozó balatonfüredi lány lett az Anna-bál szépe

Elsőbálozó balatonfüredi lány, Soós Kriszta Szonja lett a 199. Anna-bál szépe, első udvarhölgye a fővárosi Mihály Angelika, a második udvarhölgye a szintén budapesti Bundschuh Jázmin lett.

2024. Július 25. 07:40, csütörtök | Bulvár

Több mint félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő csatlakozott az ország minden részéből.