Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2010. Január 24. 14:42, vasárnap | Kék hírek
Forrás: Független Hírügynökség

Bankkártya leolvasó rendőrautókba

Bankkártya leolvasó rendőrautókba

Mobil bankkártya leolvasóval szerelnek fel 15 Békés és 15 Csongrád megyei rendőrautót. és így a külföldi szabálytalankodók büntetését is be tudják majd szedni. Március 1. és május 31. között tesztelik majd az új készülékeket. Eg

Az ország többi rendőrautójába csak akkor kerül bankkártya leolvasó, ha a próba három hónapja alatt beváltja a hozzá fűzött reményeket. Jelenleg a szabálytalankodó autósok 70 százaléka fizeti be a büntetést. Ezen az arányon szeretne javítani az Országon Redőr-főkapitányság tájékoztatta a Független Hírügynökséget Bényi Mónika szóvivő. Mint mondta, Nyugat-Európában nagyon hatékonyan működik a berendezés és egyre többen fizetnek vele.

A harminc készüléket egyelőre kölcsön, kipróbálásra kapta az ORFK. Ha ennek hatására többen fizetik majd be a szabálysértések után járó büntetést, közbeszerzési pályázatot írnak ki rá és kiválasztják azt a bankot is, amelyen keresztül a rendszert működtetik majd.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.

2024. Július 11. 08:02, csütörtök | Kék hírek

Elítéltek egy orvost és asszisztensét, akik a kórházi munkájukat összemosták a magánrendeléssel

Felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést szabott ki jogerősen a Pécsi Ítélőtábla arra a szülészorvosra, aki magánpraxisában kezelt betegeit a kórházban is pénzért látta el asszisztensével 2021-ben.