Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Február 05. 07:27, szerda | Belföld

Bántalmaztak egy pedagógust Mezőtúron

Bántalmaztak egy pedagógust Mezőtúron

Újabb tanárbántalmazásról készült felvétel került fel az internetre, néhány napon belül ez már a második.

Nagykáta után ezúttal Mezőtúron verte egy diák papírral a tanár fejét, egy másik tanuló pedig többször az arca felé ütött, a többiek pedig hangosan nevettek. A kormánypártok szerint zéró toleranciát kell alkalmazni, ahol kérik, iskolarendészetet is felállíthatnak – közölte az M1 Híradója.

Papírral verte tanára fejét egy diák, de társa még ennél is tovább ment, kézfejével többször a pedagógus arca felé ütött, majd egy olyan testmozdulatot tett, mintha fel akarná lökni.

Mobiltelefonjukkal felvették, ahogy tépik tanárnőjük ruháját is.

Azt is hallani, ahogy a bántalmazás közben hangosan nevettek a diákok. De nem ez az első ilyen eset az utóbbi időben, tavaly ősszel bejárta a közösségi médiát az a videó is, amelyen az látszik, ahogy egy budapesti iskolában támadnak a diákok a tanárukra. A fiatalok először csak sértegették az oktatót, majd egyikük meg is lökte.

Legutóbb pedig Nagykátán szidalmazta, veréssel fenyegette, majd leköpte tanárát egy tanuló, társai eközben szurkoltak neki.

Gáspár Gusztáv, a nagykátai roma önkormányzat elnöke hétfőn az M1 Híradónak azt mondta: a Pest megyei városban a tanárbántalmazás nem maradhat következmények nélkül.

Az agresszív diákok körében ma már divat, hogy egy gyerek kezet emeljen a tanárára – fogalmazott a Kossuth Rádió kedd reggeli műsorában Horváth László.

A gyöngyöspataihoz hasonló helyzetek kezeléséért felelős miniszterelnöki megbízott szerint ez aláássa a pedagógusok tekintélyét, és rossz példával szolgálhat a többi gyerek számára. Mint mondta: a gyöngyöspatai szétválasztás is a súlyos magatartási problémák következménye volt.

A fideszes országgyűlési képviselő azt mondta: az iskolai házirend minden diákra vonatkozik. Ha kell, akkor kamerákat kell felszerelni az iskolákban, vagy ahol ezt kérik, ott iskolarendészetet kell felállítani.

Forrás: hirado.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.