Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2015. Január 15. 11:44, csütörtök | Sport
Forrás: MTI

Barcelona World Race - A Hugo Boss kiesett, Fa Nándorék közel az Egyenlítőhöz

Barcelona World Race - A Hugo Boss kiesett, Fa Nándorék közel az Egyenlítőhöz

Az Alex Thomson vezette, nagy esélyes Hugo Boss számára véget ért a Barcelona World Race földkerülő vitorlásverseny, miután eltörött az árboca. Az így már csak hét hajót számláló mezőnyben továbbra is utolsó, ám vetélytársaihoz egyre közelebb halad a Spirit of Hungary, fedélzetén Fa Nándorral és új-zélandi társával, Conrad Colmannal.

A viadal honlapja szerint Thomsonék az első helyen vitorláztak, amikor szerdán késő este eltört az árboc hajójukon, ami versenyük végét jelentette. A csapat igazgatójának tájékoztatása szerint a két sportembert sokkolta a baleset, s most a legközelebbi kikötőt, a brazíliai Bahiát vették célba, ám helyzetüket nehezíti, hogy komoly távolságra vannak a parttól.
Fa Nándorék az utóbbi napokban kifejezetten jó tempóval tudtak vitorlázni, s hátrányukat lényegesen sikerült csökkenteniük a közvetlenül előttük haladó One Planet, One Ocean és a We Are Water mögött. Előbbi 150, utóbbi pedig 200 mérfölddel jár a Spirit of Hungary előtt, mely hamarosan átlépi az Egyenlítőt.
Az élen három hajó vív nagy versenyt: jelenleg a svájci Bernard Stamm vezette Cheminées Poujoulat halad az első helyen, 25 mérfölddel a spanyol Guillermo Altadill irányította Neutrogena és 28-cal az Anna Corbella kormányozta GAES előtt. Fa Nándoréktól 616 mérföldre van a Cheminées Poujoulat.
Az 500 ezer euró összdíjazású Barcelona World Race-t ezúttal harmadszor rendezik meg, a visszaérkezés Barcelonába - a mintegy 24 ezer tengeri mérföldes, kikötés nélküli földkerülés zárultával - március végére-április elejére várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.

2024. Július 23. 08:15, kedd | Sport

Konferencia-liga - Meccs nélkül jutott tovább a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia FC mérkőzés nélkül jutott tovább a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából, mert ellenfelét, az ukrán SC Dnyipro-1 csapatát kizárta az európai szövetség (UEFA).

2024. Július 23. 08:12, kedd | Sport

A Ferencváros új edzője energikus futballt vár

Pascal Jansen vezetőedző energikus futballt vár kedden a Ferencváros labdarúgócsapatától a The New Saints elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben.

2024. Július 22. 07:58, hétfő | Sport

Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen