Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2012. Október 01. 12:53, hétfő | Helyi
Forrás: mti/richpoi.com

Bárki kereshet pénzt Magyarországon a YouTube-bal

Bárki kereshet pénzt Magyarországon a YouTube-bal

Elindult a YouTube partner programja, mely lehetővé teszi, hogy bárki elindítsa csatornáját a YouTube-on, népszerű, saját készítésű videóival pénzt keressen.

Az első órákban csatlakozók sorában van a hazai zenei világ meghatározó alakja, Ákos, a látványos kísérleteket házilag végző “Szertár” videoblog, és az NB1-es Újpest FC és Videoton FC. Szirmai Gergely, a filmes véleményvezér “Hollywood Hírügynökség” bloggere azt mondta: „YouTube partnernek lenni azért jó, mert az ember a legfurcsább ötleteihez is kap egy tv csatornát”.

A YouTube partnerei minden hónapban megkapják a videóik által generált reklámbevétel több mint 50 százalékát. A YouTube minden technikai feltételről és a partner csatornáján megjelenő reklámok értékesítéséről gondoskodik. Egyetlen dolog marad a partnerre, hogy érdekes, izgalmas, különleges vagy éppen szórakoztató videókat gyártson. Fontos feltétel, hogy rendelkeznie kell a szükséges szerzői jogokkal is.

„A YouTube-ot ma világszerte partnereink töltik meg igazán élettel. Azzal, hogy már Magyarországon is nyitva áll a lehetőség a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki előtt, hogy a YouTube-on videóival partnerként pénzt keressen, még több minőségi magyar tartalom lesz elérhető az oldalon. Egy új sztárvilág, egy újfajta szórakoztatóipar van születőben, ahol mindenki megtalálja majd az érdeklődésének megfelelő csatornát” – mondta Heal Edina, a Google Magyarország vezetője.

A YouTube egyesek számára fontos bevételi forrás, mások például a hobbijukra költik az így keresett pénzt. A “Charlie megharapta az ujjam” című házivideót – amelyen egy kisfiú édesapja kamerája előtt megharapja bátyja ujját a családi autó hátsó ülésén – mára több mint 480 milliószor nézték meg a YouTube-on. A reklámbevételekből és a szponzori szerződésekből származó 100 millió forintnyi bevételből ma a két kisfiú magániskolába járhat.

Az Egyesült Államokban több száz olyan YouTube partner van, akik évente többtízmillió forintnyi jövedelemre tesznek szert. Európában is egyre többen főállású YouTube videósként keresik meg a megélhetésre valót. Az először csak a barátoknak küldött videó-receptekkel indult KotletTV lengyel házaspárja például mára házi stúdióvá alakította saját konyhájukat és felmondtak munkahelyükön, hogy YouTube csatornájukból éljenek.

„A YouTube mára Magyarország elsőszámú zenei színterévé vált” – összegezte a YouTube jelenlegi Magyarországi helyzetét dr. Szinger András, az Artisjus főigazgató. Az Artisjus-szal korábban megkötött megállapodás tette lehetővé, hogy több magyar zenei tartalommal bővüljön a YouTube. „A Magyarországra hangolt YouTube elindulása óta eltelt 6 hónapban már sokat tanult a hazai zeneipar arról, hogyan kell együtt élni a videomegosztó által kínált lehetőségekkel.

Részletek

Fontos tudni, hogy a YouTube nem a megtekintések száma alapján fizet, hanem a reklámbevétel egy bizonyos hányadát adja át; ez pedig nagyon sok mindentől függ. Többek között attól, hogy milyen típusúak ezek a reklámok, mennyien kattintanak rájuk, vagy hányan nézik végig a videók előtt esetleg elinduló filmecskéket - ugyanis a megrendelő csak ebben az esetben fizet, megszakított reklámnál nem. Heal Edina, a Google Magyarország vezetője elmondta, hogy voltak ugyan hangos panaszok, amikor elindult ez az ún. TrueView reklámozás a magyarított YouTube-on, valójában azonban igen magas, 20 százalékos arányban nézik végig a felhasználók a hirdetéseket. De az is befolyásolja a bevételt, hogy mely országból érkezik sok látogató: például egyelőre egy brit néző által megtekintett reklám után többet fizet a megrendelő, mint egy magyarért. (A netezőket ugyan csak közvetve, de azért érinti, hogy az említett TrueView visszajelzéseket szolgáltat a hirdetőnek is, aki így például ellenőrizheti, hogy tényleg megfogja-e a nézőket egy reklám, még mielőtt mondjuk nagyságrendekkel több pénzért azt a tévékhez is eljuttatja.A TrueView-ről bővebben itt lehet olvasni.)

Címkék: pénzkereset, youtube

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 09:13, kedd | Helyi

Megváltozott a Pannon-Víz címe

Érdekes változás történt a Pannon-Víz Zrt. életében, ugyanis a társaság Országút u. 4. szám alatti székhelyének és egyben központi irodaházának címe több mint 50 év után Imaház u. 1. számra változott.

2024. Május 21. 08:10, kedd | Helyi

A Kocka nem csak a külföldieket vonzza

A Széchenyi István Egyetem és az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) Nyugat dunántúli Regionális Igazgatósága közötti jó kapcsolat a hallgatók és vendégprofesszorok érdekében jött létre.

2024. Május 21. 07:16, kedd | Helyi

Korszerű várakozási feltételeket teremtettek a győri kórházban

A győri kórház három épületében, valamint a Szent Imre úton lévő rendelőintézetben is érintőkijelzős automaták fogadják a szakrendelésre érkezőket. Az új rendszer ötven különböző szakrendelésen működik már.

2024. Május 20. 09:15, hétfő | Helyi

Világranglista: a legjobbak közé került a győri egyetem

A lista készítői egyebek mellett vizsgálták a publikációk idézettségét és a kutatásból származó bevételeket.