Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2011. Augusztus 03. 14:30, szerda | Helyi
Forrás: gyor.hu

Barokk esküvő, igazi barokk párral

Barokk esküvő, igazi barokk párral

Az idei barokk pár egy barokk esküvő kapcsán ismerkedett meg egymással. A vőlegény már akkor tudta, barokk ceremónián mondja majd ki az igent...

A 2011-es Barokk Varázsa rendezvénysorozat az eddigi évekhez képest még nagyobb szabású, a programok három napon át tartanak, amelynek fénypontja kétségtelenül a szombat esti barokk esküvő.

Erre az alkalomra keresve sem lehetett volna alkalmasabb párt találni, mint a mosonszolnoki Makai Anasztázia és Pataky László. Ők ugyanis öt évvel ezelőtt ismerkedtek meg egymással, amikor a fiú épp unokatestvére barokk esküvőjén vett részt. László már akkor eldöntötte, egyszer ő is egy ilyen barokk ceremónián fogja kimondani az igent, ráadásul azon a hétvégén párját, Anasztáziát is megismerte. Ez a barokk varázsa!

Az idei évben először Győr város jegyzője, dr. Lipovits Szilárd adja össze a párt.

Az esemény sajtótájékoztatóján Keglovich Ferencné, a rendezvény koordinátora elmondta, 2011. augusztus 12-én kezdődő programok sorában lesz szerenád, barokk felvonulás, a ceremónia és barokk táncház is.

Az esték a muzsika jegyében telnek, olyan koncertekkel, ahol a korabeli hangzás a mai zenével találkozik. A gyerekek is számos érdekes rendezvényen vehetnek részt, és egy-egy feladat helyes megoldásáért aranytallért nyerhetnek, amit a barokk vásárban költhetnek el.

A fő helyszín a Széchenyi tér, de az esküvőt a vízi színpadon rendezik. Serfőzőné Tóth Andrea kulturális igazgató hangsúlyozta, az idei év kiemelkedő programjai várhatóan sok turistát vonzanak a városba. Hogy ez valóban így legyen, a fesztivál országos hírverést kapott, a program népszerűsítésében egy igényes kiadvány is segít.

Érdekesség, hogy a belváros több üzletének kirakata is barokk pompába öltözik, és Pusztai Csaba rendhagyó kiállítása keretében a kirakatokban festményeket is megcsodálhatunk. A rendezvényen a fagylalt is fókuszba kerül.

A részletes programkínálat itt olvasható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.