Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. November 23. 08:42, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Társadalmi munkában marad a klub élén Bartha Csaba

Társadalmi munkában marad a klub élén Bartha Csaba

Bartha Csaba, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) frissen kinevezett főtitkára továbbra is betölti a Győri Audi ETO KC elnöki tisztét, de ezentúl csak társadalmi munkában.

A sportvezető erről szerdán reggel, az M4 Sport Sportreggeli című műsorában beszélt.
"Nem lenne szerencsés, ha egy jó formában lévő csapatnál olyan vezetőváltás történne, amely esetleg megzavarná a lányokat, illetve a szakmai stábot, ezért Borkai Zsolttal egyeztetve úgy döntöttünk, hogy folytatom a munkát a győri kézilabdaklub élén, de ezentúl kizárólag társadalmi munkában" - jelentette ki Bartha Csaba, aki kiemelte: fizetést mostantól nem vesz fel győri elnökként.

Az új főtitkár úgy fogalmazott: nem tudja, miért váltak el közös megegyezéssel elődjétől, Szabó Bencétől, mindössze annyit mondott, hogy a MOB elnöksége Borkai Zsolt elnök felterjesztésére keddi zárt ülésén tíz igen és egy nem szavazat mellett döntött a közös megegyezéses szerződésbontásról.

Bartha Csaba kitért arra is, hogy a januárban hatályba lépő új sporttörvény szerint egyértelmű, hogy a MOB feladata ezentúl egyrészt a magyar sportot szolgálva a sportszakmai javaslattétel, másrészt a nemzetközi eseményekre, a pjongcsangi téli olimpiára, valamint a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF) való felkészülés koordinálása és a 2024-es budapesti olimpiai pályázat menedzselése lesz.

Az új főtitkár elmondta azt is, hogy a MOB december 20-án tartja alapszabály-módosító küldött közgyűlését, ez alapján fog kialakulni a következő közgyűlés összetétele, majd megalakulnak a nem olimpiai sportágakat, a versenysportot, a paralimpiai sportot, valamint a diák- és szabadidősportot irányító civil szervezetek.

Címkék: Bartha Csaba, mob

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.