Városlista
2023. június 6, kedd - Norbert

Hírek

2010. Január 14. 13:35, csütörtök | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Befejeződött a vasúti sztrájk

Befejeződött a vasúti sztrájk

Véget ért csütörtökön reggel 8 órakor a VDSzSz által meghirdetett szolidaritási sztrájk. A vasúttársaság szerint a munkabeszüntetés csak néhány esetben okozott járatkimaradást és késéseket. A MÁV szerint a sztrájk nem okozott jelen

A Mávinform sztrájk utáni tájékoztatása szerint a sztrájk kifulladt. Az éjszakai műszakra vezényelt munkavállalók 97%-a dolgozott és mindössze 3% nem vette fel a munkát. A műszakváltás után majdnem mindenki munkába állt. Budapest elővárosi közlekedésben és országosan is menetrend szerint jártak a vonatok, néhány budapesti elővárosi vonat és egy Soproni, kora reggeli vonat maradt ki.

A menetrend helyreállítása már reggel, kora délelőtt megtörténik Budapest elővárosában. Az esztergomi vonalon fél tízig 10-15 perces késések várhatók. A Budapest-Miskolc vonalon a távolsági vonatoknál tapasztalható késések a kora délutáni órákra szűnnek meg. A vasúttársaság közleményében köszönetet mondott azoknak a vasutasoknak, akik az utasokkal vállaltak szolidaritást és biztosították a vasúti közlekedést.

A BKV-sztrájk ideje alatt egyébként továbbra is közlekednek Budapesten belül a sztrájk hatásait enyhítő különvonatok, illetve Kőbánya-felsőn és Ferencvárosban megállnak azok a járatok is, amelyek egyébként nem. Az InterCityken csütörtökön délig hely- és pótjegy nélkül lehet utazni.


Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 06. 14:37, kedd | Belföld

Több mint 150 millió forintnyi hamisított terméket, köztük LEGO-játékot foglalt le a NAV

Hamis LEGO-játékot, szabadidőruhákat és partiszetteket foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a 153 millió forint értékűrakományra az M43-as autópályán egy bolgár rendszámú kamionban ellenőrzésekor bukkantak.

2023. Június 06. 14:35, kedd | Belföld

36 milliárd forintos autóipari beruházással 300 új munkahely jön létre Győrben

A Dana amerikai gépjárműalkatrész-gyártó körülbelül 36 milliárd forint értékű beruházása nyomán 300 új munkahely jön létre Győrben - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden.

2023. Június 06. 06:00, kedd | Belföld

Orbán Viktor a dél-koreai parlament elnökét fogadta