Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. Június 01. 07:43, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

Beismerő vallomást tett a „zsákos” gyilkos

Beismerő vallomást tett a „zsákos” gyilkos

Beismerő vallomást tett a „zsákos ügy” néven elhíresült gyilkosság gyanúsítottja. A bíróság hétfőn előzetes letartóztatásba helyezte a 23 éves fiatalembert, aki a rendőrség szerint március 25-én meggyilkolt egy 17 éves lányt S

 

A gyilkosság okáról és indítékáról egyelőre nem nyilatkozik a rendőrség. Halmosi Zsolt rendőrkapitány ugyanakkor leszögezte: biztosak abban, hogy az emberölést nem etnikai, anyagi vagy szexuális okokból követte el a gyanúsított. A fiatal lány március 25-én tűnt el, akkor semmilyen nyom nem utalt arra, hogy bűncselekmény történt volna - mondta Halmosi Zsolt.



Az ügy akkor vett fordulatot, amikor május 27-én, az esti órákban a szombathelyi Széll Kálmán utca egy lakója bejelentést tett a rendőrségre, hogy a házból egy gyanús, napok óta bűzlő csomagot szállítanak el.



A padlásgerendára felakasztott, fóliába és takaróba csomagolt holttestet a férfi a házban lakó nővérével szállította el autóval. A csomagot a 87-es főút melletti bokros területre dobták ki. A rendőrség szerint a fiatalember nővére nem tudott a csomag tartalmáról, csupán a belőle áradó bűz miatt segített azt elszállítani és kidobni. Később a rendőröknek is megmutatták a helyet, ahol a zsáktól megszabadultak.



A helyszíni szemlén kiderült, hogy a zsák egy fiatal nő holttestét rejti. Az elsődleges szakértői vélemény szerint a halál oka valószínűleg fulladás volt.



A rendőrség szerint az ügyben még számos kérdés tisztázásra vár, de valószínűleg a gyanúsított fiatalembernek nem voltak társai, a gyilkosságot egyedül követte el. A férfi egyébként büntetlen előéletű, környezete csendes, nyugodt, bár kicsit furcsa, lassú felfogású fiatalembernek ismerte meg.


(FH)

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön