Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Március 24. 09:00, szerda | Helyi
Forrás: gyor.hu

Bejárás a Jedlik hídnál

Bejárás a Jedlik hídnál

A Szigetet Révfaluval összekötő új híd építése kapcsán tartottak bejárást a lakosság részvételével és Borkai Zsolt polgármester vezetésével 2010. márc

Borkai Zsolt polgármester kifejtette, a beruházás nagyon fontos fejlesztés Győr életében, amely tisztán önkormányzati forrásból valósul meg. Az új híd megépítése egy nagyon régi és jogos lakossági igényt elégít majd ki, hiszen eddig csak nagy kerülővel lehetett eljutni a szomszédos városrészbe, Révfaluba.

A forgalmi változás egyben a belváros részbeni tehermentesítését is jelenti. A polgármester kitért arra is, hogy a révfalui oldalon megvalósuló egyetemi fejlesztéssel összehangoltan zajlik a kapcsolódó úthálózat kiépítését is magába foglaló beruházás.

Dr. Németh Viktor révfalui önkormányzati képviselő a két városrész közötti közvetlen kapcsolat fontosságát hangsúlyozta. Mint mondta, nagy könnyebbség lesz ez a Szigetben, illetve Révfaluban élőknek, az egyetemistáknak, de a belvárosiaknak is.

A bejárás során a lakók közvetlenül a szakembereknek is feltehették kérdéseiket. Kovács kos, a KSM Konzorcium projektvezetője a hídépítés jelenlegi állásával kapcsolatban kifejtette, három-négy hete helyére kerültek a főtartó elemek, ahogy látszik, a szerkezet már összeköti a két városrészt. Húsvét körül végleges helyére rakják a hidat, ez mintegy 30 cm-es vízszintes mozgatást jelent. Egy hónap múlva bebetonozzák a pályalemezt, majd pedig a közműépítések következnek.

A projektvezető felhívta a lakosok figyelmét arra, hogy március 24-től a gyalogos híd révfalui oldalán változik a gyalogos forgalmi rend. A hídról nem lehet közvetlenül az egyetem felé menni, hanem a kijelölt úton a park felé, illetve a csónakházak előtt lehet közlekedni.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.