Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2019. Január 04. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI/EPA/Axel Heimken

Bejelentette visszavonulását a kézilabdázó Nagy László

Bejelentette visszavonulását a kézilabdázó Nagy László

Nagy László, a Telekom Veszprém válogatott kézilabdázója bejelentette visszavonulását.

A 37 éves jobbátlövő a TV2 I/I című műsorában beszélt arról, hogy várhatóan ez lesz játékos-pályafutása utolsó időszaka.

"Papíron ez a szezon, és azt gondolom, hogy nem csak papíron. 2019 nyarán lejár a szerződésem, és azzal szerintem be is fejezem az aktív kézilabdát" - hangzott el a műsor előzetesében. Az adás csütörtök este lesz látható.

Hozzátette, elképzelhető a folytatás, és nem zárja ki, hogy segíthet még a válogatottnak is az olimpiai kvalifikáció során, ám a jelenlegi terve az, hogy nyáron abbahagyja a játékot.

Nagy László 1999-ben a Pick Szeged játékosaként mutatkozott be a magyar válogatottban, majd a Barcelonához igazolt, amellyel Bajnokok Ligáját kétszer, spanyol bajnokságot négyszer nyert. Három évig (2009 és 2012 között) nem lépett pályára nemzeti színekben, de a londoni olimpia előtt Veszprémbe szerződött, és azóta ismét ő volt a csapatkapitány. Pályafutása során eddig 201 válogatott mérkőzésen 732 gólt szerzett. Az athéni (2004) és a londoni olimpián (2012) negyedik, valamint a 2003-as és a 2009-es világbajnokságon hatodik helyezett csapatnak is kulcsembere volt, és a jövő héten kezdődő, német-dán közös rendezésű világbajnokságra készülő keretnek is tagja.

A háromszoros világválogatott, ötszörös magyar bajnok játékost négyszer választották az év legjobbjának Magyarországon.

Arra a kérdésre, mit tervez a pályafutása után, azt válaszolta, hogy kézilabdával kapcsolatos tevékenységet szeretne végezni, akár jelenlegi klubjánál, a Telekom Veszprémnél is.

"Szakmai igazgatóként vagy szakmai felügyelőként tartanának továbbra is állományban. Emellett ott van a Magyar Kézilabda Szövetség, ahol nem is olyan régen beválasztottak az elnökségbe, ami óriási megtiszteltetés számomra" - hangsúlyozta Nagy.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során