Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2010. Június 26. 14:41, szombat | Sport
Forrás: HírTV

Békés döntetlennel zárult a két régi ismerős találkozása

Békés döntetlennel zárult a két régi ismerős találkozása

Nem esett gól a nagy érdeklődéssel várt Portugália–Brazília összecsapáson, így végül mindkét együttes kvalifikálta magát a legjobb 16 közé. Az eredménnyel így elégedettek lehettek a csapatok, a mutatott játék viszont nem volt olya

Két régi ismerős, Portugália és Brazília labdarúgó-válogatottja a csoportelsőségért játszott a G csoport szuperrangadóján Durbanben. A két csapat közül egyedül Portugáliának volt még némi izgulni valója, hiszen szélsőséges esetben (nagyarányú vereség, valamint Elefántcsontpart nagyarányú győzelme Észak-Korea felett) még ki is eshetett volna, Brazília viszont már biztosan ott volt a legjobb tizenhat között. Számára már csak az volt a kérdés, a csoport éléről masírozik-e be a nyolcaddöntőbe, vagy az európai „rokon" mögött. Bár a találkozó színvonalában nem verdeste az egeket, izgalmas ütközetnek lehettünk szemtanúi, melyből nem hiányoztak a trükkös megoldások és a nagyszerű cselek sem.

 

Az első lehetőséget Brazília dolgozta ki, Dani Alves lövése azonban elkerülte Eduardo kapuját a 6. percben. A portugálok Tiago kapáslövésével válaszoltak, bár az Atlético Madrid középpályásának lökete jóval nagyobb ívben csapódott kapu mellé, mint a Barcelona védőjének előbbi próbálkozása. Fél óra elteltével a luzitán védők bizonytalankodásának köszönhetően Nilmar került ordító helyzetbe, de a kapufa kisegítette Eduardót és a portugál védőket, két perc múlva pedig Maicon sistergős bombája zúgott el a kapujuk felett. A 39. percben majdhogynem megismétlődött Nilmar előbbi ziccere, ám Luís Fabiano sem járt sikerrel, fejese kapu mellé pattant.

 

A mezőnyben gyakran akadtak meg támadások szabálytalanság miatt, ez cseppet sem kedvezett a játék színvonalának. Különösen Pepe és Felipe Melo akaszkodott össze többször is egymással, aminek az lett a következménye, hogy Dunga lehívta középpályását még a szünet előtt, s beküldte a Wolfsburgban a csapatkapitányi tisztséget is betöltő Josuét, aki most debütált a világbajnokságon. Archundia játékvezető egyre inkább belemelegedett az összecsapásba, szünetig hét sárga lapot osztott ki.

 

Talán túlzottan őrizték a csapatok makulátlan mérlegüket (a brazilok százszázalékosak voltak eddig, Portugália pedig még nem kapott gólt a tornán), de az látszott a második játékrészben, hogy visszavettek a tempóból. Az 52. percben Cristiano Ronaldo sokadik, s talán először jól elvégzett szabadrúgása pattant meg Pepén, így az majdnem a kapuban kötött ki. Nyolc perccel később a Real Madrid sztárjának szólója végén Raúl Meireles került helyzetbe, de Julio César önfeláldozóan mentett.

 

A hátralévő mintegy harminc-harmincöt percben a portugálok visszaálltak saját térfelükre, egyetlen támadójuk Cristano Ronaldo maradt, míg a középpályán öten igyekeztek megszűrni a szórványos brazil attakokat. A selecao csak a végső hajrában kapta össze magát, a 88. percben Lúcio fejese Eduardo kezében halt el, majd a 91.-ben előbb Dani Alves lökete ment el a bal felső sarok mellett, majd Ramires Bruno Alvesen megpattanó lövését paskolta ki a sarok elől Eduardo.

 

A gól nélküli döntetlennel végül mindkét csapat elégedett lehetett: Brazília csoportelső lett, Portugáliának pedig egy percig sem forgott veszélyben nyolcaddöntős szereplése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

2024. Május 06. 07:54, hétfő | Sport

A 125 éves Ferencváros gólrekordot döntött a Debrecen ellen

A bajnok és kupadöntős Ferencváros 5-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

2024. Május 06. 07:53, hétfő | Sport

Miami Nagydíj - Pályafutása első sikerét aratta Lando Norris

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Miami Nagydíjat, ezzel pályafutása 110. futamán az első győzelmét aratta.