Városlista
2021. május 15, szombat - Zsófia

Hírek

2020. Március 13. 11:32, péntek | Helyi

Koronavírus: Beláthatatlan időre, könnyek között búcsúztak a Primadonnák is

Koronavírus: Beláthatatlan időre, könnyek között búcsúztak a Primadonnák is

A Győri Nemzeti Színház 2015 óta műsorán lévő nagysikerű Primadonnák előadását március 11-én még megtartották. A 140. előadás azonban a vírusveszély miatt, beláthatatlan ideig várat magára.

Portálunknak az egyik kedves színházrajongó, Dobos-Szalay Melinda nyilatkozott.

Több szempontból is rendhagyó volt a 139. Primadonnák

" Az előadás kezdete előtt már kapásból egy hatalmas meglepetéssel kerültünk szembe, amikor Ördög Nóra és férje Nánási Pál beléptek a Győri Nemzeti Színház előcsarnokába. Természetesen megindult a nagy sutyorgás, kuncogás a várakozó emberek között, hiszen mindenki számára nem mindennapi élmény volt, hogy velük együtt egy nézőtéren nézhettük a mi győri társulatunkat.

Több alkalommal volt már szerencsém látni ezt az előadást, az én nagy kedvencem, amolyan lelki akkumulátornak nevezem, minden alkalommal feltölt, és nyújt valami újat. Szenzációs darab, a végén mindig hasizomlázzal térek haza a rengeteg nevetéstől.

Minden karakter hozta ma is a csúcsformáját, egytől egyig igazi művészek. A tökéletes improvizációk, amit ez a társulat zseniális játékkal visz véghez, most sem maradtak el. Járai Máté például a nem mindennapi vendéget is bravúros módon belevitte a darabba. Szerepe szerint, mikor süketnémaként "véletlen megszólal", arra a kérdésre, hogy milyen érzés beszélni, most így felelt: "Kicsit meglepő, belül úgy hallottam magam, mintha én lennék Zördög Nóra a világhírű tévés személyiség..."

A mai előadás azonban a meghatódottságtól és könnyektől sem volt mentes. Egyrészt bizonytalan ideig ez volt az utolsó darab, amit még ma lejátszottak a kihirdetett vírus állapotok miatt. Másrészt drága Kiss Tündénk ma játszott utoljára. A babavárás örömeit és színészpartnerével Járai Mátéval egymás iránt érzett tiszteletüket, szeretetüket olyan megható módon, könnyek közepette beleszőtték a darabba, hogy mi is velük együtt pityeregtünk.

Ezt a csodálatos estét volt szerencsém az első sor közepéről átélni. Természetesen már most várom a következőt" - nyilatkozta a színházrajongó.

Járai Máté a Kisalföld Napilapnak ezt nyilatkozta: " A közönség szeretete áradt felénk a színpadra. Éreztük, hogy ez az előadás számunkra is mást jelent. Minden eddiginél jobban kellett koncentrálnunk, félre kellett tennünk aggodalmainkat, félelmeinket. A társulat nagy rése nem közalkalmazottként dolgozik, hanem fellépések után kap gázsit. Mindannyian azért izgulunk, hogy ne legyenek olyan tragikus következményei a járványnak, mint Olaszországban, de az a teher is nyomja a vállunkat, hogy hogyan fogjuk biztosítani a családjaink megélhetését. Most arra kell felkészülnünk ugyanis, hogy akár hónapokon át egyáltalán nem kapunk majd fizetést. Az is nehezíti a dolgot, hogy egy teljesen ismeretlen helyzettel kell szembenéznünk. Életünkben még nem volt példa hasonló járványra, és nincs még protokoll, hogy hogyan kell ilyen esetben eljárni."

Szerkesztette: Csobay Dániel

Főkép: Archív felvétel szabadtéri előadásról - Csobay Dániel fotográfus

További fotók: Ördög Nóra Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 28. 17:15, szerda | Helyi

La Villa – Önt is felvillanyozza!

A La-Villa villamossági szaküzlet 20 éves tapasztalatával és gyakorlati hátterével kiszolgálja azok igényeit, akik minőségi villamos termékeket szeretnének vásárolni kedvező áron, családias környezetben.

2021. Április 21. 11:00, szerda | Helyi

Wágenhoffer Klíma- Hogy nálunk legyen a hőmérséklet kapcsolója!

Ha kisüt a nap, akkor egyrészt nagyon örülünk, mert a hangulatunk is jobb, viszont a lakások, családi házak, tetőterek olyan hamar felmelegednek, hogy gyorsan eljön az idő, amikor otthonunk, munkahelyünk katlanná válik, és szellőztetéssel

2021. Március 02. 14:59, kedd | Helyi

Építkezik? Felújít? Szakértő segítség -Elágazás Kft.

Hogy, miért válasszon Bennünket ha építkezni vagy felújítani szeretne?

2021. Február 19. 10:25, péntek | Helyi

Z&GY Kft- A tető fejfedője!

A Z&GY Kft. 2009 óta foglalkozik bádogos és tetőfedő anyagok forgalmazásával, Győrben a Malomszéki u. 3 szám alatt.