Városlista
2024. augusztus 3, szombat - Hermina

Hírek

2011. Január 09. 14:33, vasárnap | Kék hírek
Forrás: Független Hírügynökség

Belehalt a szülésbe egy ikerterhes nő Tárnokon

Belehalt a szülésbe egy ikerterhes nő Tárnokon

Magyarországon még nem történt olyan újszülött-mentés a szakemberek szerint, mint szombat este Tárnokon. Egy ikerterhes édesanyáért és gyermekeiért fogtak össze a légimentők, a Peter Cerny Alapítvány mentői, az Országos Mentőszolgál

A gyerekek kritikus állapotban kerültek kórházba, Budapestre. Egyiküket a Peter Cerny Alapítvány mentőszolgálat információi szerint nem sikerült életben tartani, a másik gyermek lélegeztetőgépen van.

Több lépcsős, Magyarországon egyedülálló mentést hajtottak végre több mentőszolgálat munkatársai és egy szülész-nőgyógyász szombat este a Pest megyei Tárnokon, egy ikerterhes édesanya otthonában - mondta a Független Hírügynökségnek a magyarországi légimentést végző Magyar Légimentő Nonprofit Kft. vezetője, Túri Péter.

A légimentők földi egységét, a Budaörsön november 1-je óta működő orvosi kocsit az Országos Mentőszolgálat hívta a helyszínre. A tárnoki lakásba elsőként érkező mentőautó munkatársai kritikus állapotban találták ugyanis az ott lévő, ikerterhes kismamát. A földi légimentő kocsi szakembereinek érkezésük után megkezdték a kismama újraélesztését. Az anya nem reagált a többszörös újraélesztésre sem, ezért döntést kellett hozni arról, hogy a gyermekek megmentése érdekében a helyszínen császármetszést hajtanak végre. Közben a helyszínre érkezett egy szülész-nőgyógyász is, akit a családtagok hívtak, ő szintén segített a mentésben.

Közben az OMSZ központja értesítette a Peter Cerny Alapítvány speciális gyermekmentőit, akik éppen akkorra értek a helyszínre, mikor az újszülötteket kiemelték. A bonyolult és nehéz mentés végrehajtásáért köszönet illeti a Cerny mentőit, az OMSZ-t, a helyszínre érkező nőgyógyász orvost is - mondta Túri Péter.

Somogyvári Zsolt, a Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért szakmai vezetője a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy kiérkezésükkor a két újszülöttnek nem volt szívhangja, és önálló légzésük sem. Egyiküket 10, másikukat 20 perc után sikeresen újraélesztették. A gyerekeket kritikus állapotban szállították kórházba, Budapestre.

A vasárnap reggeli információk szerint az egyik gyermek életfunkcióit nem sikerült fenntartani a kórházban, a másik gyermek lélegeztetőgépen van.

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.

2024. Július 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Lecsapott a rendőrség Kerepesen!

Hat kábítószer-fogyasztót és két -terjesztőt fogtak el szerdán Kerepesen a rendőrök - közölte hivatalos oldalán a rendőrség.