Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Január 21. 07:54, péntek | Helyi
Forrás: Széchenyi István Egyetem

Belga-magyar-lengyel-osztrák együttműködés a csomagolásfejlesztésben

Belga-magyar-lengyel-osztrák együttműködés a csomagolásfejlesztésben

A belgiumi, Löveni Katolikus Egyetem Műszaki Karának kezdeményezésére a csomagolásfejlesztés területén nemzetközi együttműködési keretprogram indításán dolgozik a győri Széchenyi István Egyetem Logisztikai és Szállítmányozási Tan

A győri egyetem Logisztikai és Szállítmányozási Tanszéke Csomagolásvizsgáló Laboratóriumának nemzetközileg is elismert eredményei felkeltették a nagyhírű, 1425-ben alapított Löveni Katolikus Egyetem Gentben működő Műszaki Karának érdeklődését. A Löveni Egyetem kezdeményezésére együttműködési programot kíván indítani a közeljövőben a két kutatóhely – tájékoztatott dr. Böröcz Péter egyetemi tanársegéd.
Az együttműködés löveni koordinálója dr. Marc Juwet professzor, a győri egyetem részéről dr. Földesi Péter tanszékvezető egyetemi docens és dr. Pánczél Zoltán egyetemi docens, laborvezető a szakmai vezetők. A kooperáció három területet érint. Az első részterület a szállítási csomagolások vizsgálatára jelenleg vonatkozó Európai Uniós szabványok (EN szabványok) felülvizsgálata és fejlesztése. Ehhez az EU további két tagállamának, Ausztriának és Lengyelországnak a nemzeti szabványügyi hatóságát is bevonják az együttműködésbe. A második részterület olyan közös szállítási csomagolásokkal kapcsolatos kutatás-fejlesztési programok indítása, amelyek mindkét állam területén működő multinacionális vállalatok érdeklődését felkelthetik. Az együttműködés harmadik részterülete egy új vizsgálati eljárás kidolgozása a szállítás során gyakran előforduló, jármű indulás és fékezés hatására bekövetkező árukárok mérésére. Elsősorban a hirtelen mozgásállapot megváltoztatását eredményező hatások szakszerű, laboratóriumi körülmények között való reprodukálhatóságát és mérését kívánják pontosítani. Ezzel elkerülhetők lennének a költséges és hosszú ideig tartó operatív ellenőrzések és nagymértékű árukárok.

Az együttműködés további részleteiről a Széchenyi István Egyetem Csomagolásvizsgáló Laboratóriumának honlapja (www.csomagolasvizsgalat.hu) ad tájékoztatást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.