Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Szeptember 25. 16:10, szerda | Helyi

Belvárosok új szerepben

Belvárosok új szerepben

A belvárosok és a tematikus utcaprogramok jó gyakorlata címmel tartottak szerdán délelőtt országos konferenciát a Széchenyi István Egyetem új, Menedzsment Campus épületében, az Audi Teremben.

A szervezők a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány; a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Széchenyi István Egyetem Regionális-és Gazdaságtudományi Doktori Iskolája.

A konferencia témája volt, hogy milyen jó gyakorlatokat alkalmazhatunk a belvárosi szerepek újragondolásában? Mi mindent tudunk a már működő megoldásokról? A rendezvény célul tűzte ki, hogy a résztvevők ezekre a kérdésekre választ kapjanak és hogy közösen merüljenek el a témában.

A meghívott vendégek többek között Győr térségi települések polgármesterei, alpolgármesterei, a megyei kereskedelmi és iparkamarák képviselői, a győri belváros kereskedői/szolgáltatói, a doktori iskola oktatói és hallgatói voltak.

A szervezők nagy örömére szolgált, hogy az eredetileg kerekasztal beszélgetésként meghirdetett rendezvény nagy érdeklődést váltott ki és egyfajta forummá alakult át.

Köszöntőt mondott Obertolné Horváth Tímea - a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány kuratóriumi elnöke és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Szakosztályának elnöke és Dr. Konczosné Prof. Dr. Szombathelyi Márta- a Széchenyi István Egyetem Vezetéstudományi és Szervezeti Kommunikáció Tanszékének egyetemi tanára és a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány kuratóriumi tagja.

Előadást tartott Jáki Mónika - a budapesti Boulevard, Kulturális Tizenegy Egyesület menedzsere; Révi Zsolt- Győr Megyei Jogú Város főépítésze; Prof. Dr. Rechnitzer János - a Széchenyi István Egyetem Regionális-és Gazdaságtudományi Doktori Iskolájának vezetője.

Továbbá: Antal Attila, Budapest -Bevásárló és Tematikus Utcák Nonprofit Kft. igazgatója; Kardos Kálmán, Szeged - Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, IKV Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt. elnök-vezérigazgatója, valamint Varga Csabáné, Mosonmagyaróvár - Belvárosi Üzletkör Klaszter Egyesület alelnöke.

A rendezvény zárását követően az előadók szakmai tematikus városnéző sétán látták vendégül az előadókat Győr történelmi belvárosában, Csobayné Pintér Évával- a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok idegenvezetőjével.

Forrás: Győri Bevásárló Utcák Alapítvány

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.