Városlista
2024. augusztus 11, vasárnap - Zsuzsanna

Hírek

2012. Szeptember 19. 12:44, szerda | Helyi sport
Forrás: Kétyi László

Bemutatkozik a Real Wing Tsun Győrben

Bemutatkozik a Real Wing Tsun Győrben

A Wing Tsun egy a sok száz kung fu stílus közül. A legenda szerint egy apáca fejlesztette ki több száz évvel ezelőtt Kínában. Győrben is lehet edzésekre járni.

Célja az volt , hogy egy olyan egyszerű rendszert fejlesszen ki , amellyel egy kisebb ember is legyőzhet egy erősebb támadót. A modern elképzelések viszont azt támasztják alá, hogy egy a megszállók ellen harcoló csoport kiképzésére fejlesztették ki. Előnye: rövid , gyors, dinamikus mozdulatok , melyek az ellenfél gyenge pontjait támadják.

A stílus napjainkig nagyon sokat változott, fejlődött. Igazán ez a folyamat a XX. század utolsó negyedében kezdődött el. Addig családról családra adták át a tudást. A 70-es évektől a filmvásznon is egyre több kung fu filmet láthatott a közönség. A keleti harci rendszerek is elindultak nyugat felé. Rettentő nagy elterjedésükben olyan mozisztárok játszottak szerepet, mint Bruce Lee vagy Jackie Chan.

Manapság Wing Tsun iskolákból is sok féle létezik. A mi egyesületünk iskolái a Real Wing Tsun nevet viselik. Magyarországon kívül Lengyelországban, Litvániában vannak klubjaink, de Szlovákiából és Romániából is vannak oktatók nálunk. Az egyesület vezetője Si Fu Kun István , aki volt olyan bátor , hogy megreformálja az általa addig tanult rendszert. Az általa oktatott rendszer inkább az utcai reális küzdelemre, védekezésre vezeti rá a gyakorlót. A Wing Tsun teljes repertoárját oktatja a pusztakezes harctól a tradicionális fegyverekig (fabábú, hosszúrúd, kettőskés stb.). A stilusunk jellemzői a villámgyors akciók-reakciók, a teljes test bekapcsolása a mozdulatokba. Csak olyan technikákat gyakorlunk, melyek valóban használhatók. Az edzéseken erő, állóképesség fejlesztése is szerepet kap különböző eszközökkel.

Kétyi László az Észak –Dunántúlon működő iskolákat vezeti (Győr, Tata, Tatabánya és Esztergom).

- Kung fu ban 4. mesterfokozattal rendelkezem a 7-ből. Ezen kívül bot és késharcot, földharcot, kettlebellt is oktatok. 2007-ben kaptam meg a lehetőséget hogy Győrben iskolát nyissak. Idén már ötödik éve, hogy a Radnóti Általános Iskola tornatermében minden kedden és pénteken este 6-tól tartjuk a tréningeket- mondja László.-A Real Wing Tsunt azoknak ajánlom, akik a reális önvédelmi képzés mellett családias hangulatban barátok között szeretnék a mindennapi feszültséget levezetni és ez mellett a testüket is szeretnék fejleszteni. A klubba folyamatos a tagfelvétel 8 éves kortól akár 60 éves korig is.

Kétyi László

06-30-3962170

www.wingtsungyor.hu

lacsa1@freemail.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 11. 07:13, vasárnap | Helyi

Ismét korlátlanul használható a medvei híd

A magyar-szlovák határ északi oldalán a felvidéki Nagymegyer és Medve települések között befejeződtek az útfelújítási munkálatok – tájékoztat az Útinform.

2024. Augusztus 10. 09:39, szombat | Életmód

Újra láthatóak lesznek barnamedvék a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Csángót és Hargitát, a két barnamedvét pénteken, a Fővárosi Állat- és Növénykert 158. születésnapján mutatják be a nagyközönségnek.

2024. Augusztus 10. 09:36, szombat | Sport

Párizs 2024 - Ezüst- és bronzérem a női kajak párosoknál

Ezüstérmet nyert a Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra kajakos páros 500 méteren a párizsi olimpián, a Pupp Noémi, Fojt Sára kettős pedig nagy izgalmak után a németekkel holtversenyben harmadik lett.

2024. Augusztus 10. 09:34, szombat | Belföld

Másodfokú hőségriasztás lép életbe vasárnaptól

Másodfokú hőségriasztás lép életbe az ország egész területén vasárnaptól péntek éjfélig