Városlista
2024. augusztus 4, vasárnap - Domonkos

Hírek

2011. Április 19. 07:29, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

Bemutatták, hogyan történt a gyilkosság

Bemutatták, hogyan történt a gyilkosság

A helyszíni kihallgatások során készített videofelvétel, a bűncselekmény rekonstrukciójának bemutatásával folytatódott a Fővárosi Bíróságon annak a volt rendőr főtörzsőrmesternek a pere, akit egy pénzváltással foglalkozó arab fé

Hétfőn az igazságügyi fegyverszakértő és az elsőrendű vádlott édesanyjának meghallgatásával, továbbá az emberölés helyszínén tartott kihallgatás felvételének megtekintésével folytatódott a Fővárosi Bíróságon az az első fokon zajló per, amelyben egy volt rendőr főtörzsőrmestert vádolnak nyereségvágyból elkövetett emberöléssel, és egyéb bűncselekményekkel. A vád szerint - 2009. december 9-én - fejlövéssel végzett Esztergályos Gábor egy arab pénzváltóval annak Havanna lakótelepi lakása előtt, majd - társával - elvette a nála lévő 45 ezer USA dollárt. Az ügyészség még 9 vádlottat nevezett meg, mint akik a bűntársai voltak a volt főtörzsőrmesternek.

A halálos lövés

A hétfői tárgyaláson, a helyszíni kihallgatás videofelvételén az első- és a másodrendű vádlott mutatta meg az ügyészeknek, hogy hogyan zajlott le a dulakodás, majd a halálos lövés. A két vádlott számos ponton ellentmondott egymásnak a dulakodás kérdésében; míg Esztergályos azt állította, hogy társa segíteni próbált neki, addig Molnár János másodrendű vádlott arról beszélt, hogy szétválasztani akarta a dulakodókat. A helyszíni kihallgatáskor annak a 40 centis pengehosszúságú tőrkésnek a másolata is előkerült, amellyel fenéken szúrta későbbi gyilkosát az áldozat.

A per május 16-án folytatódik iratismertetéssel, valamint szakértők és tanúk meghallgatásával; aznap a perbeszédekre, május 23-án az ítélethirdetésre is sor kerülhet. (da)

HavariaPress

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.