Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2024. Július 31. 21:23, szerda | Sport
Forrás: Korda Racing

Benyó Máté dobogóra állhatott Nyirádon

Benyó Máté dobogóra állhatott Nyirádon

Felemás hétvégét zárt a Korda Racing a Rallycross Európa-bajnokság idei második, nyirádi állomásán. Benyó Máté dobogóra állhatott, Kovács Sámuel elődöntőbe jutott, ott végül azonban nem termett számára babér.

Benyó Máté dobogóra állhatott Nyirádon

Felemás hétvégét zárt a Korda Racing a Rallycross Európa-bajnokság idei második, nyirádi állomásán. Benyó Máté dobogóra állhatott, Kovács Sámuel elődöntőbe jutott, ott végül azonban nem termett számára babér.

Egy hónapon belül másodszor versenyzett a Korda Racing két pilótája az Európa-bajnokságon: három héttel azt követően, hogy a csapat Kovács Sámuellel remekül mutatkozott be az RX3-sok között a höljesi szezonkezdeten, a sorozat második állomására hazai pályán, a Nyirád Racing Centerben került sor, ahol Benyó Máté tavaly döntőbe jutott és az ötödik helyen zárt.

A csapat a fenti sikerek fényében bizakodva tekintett a verseny elé, az EB értékelés egyik dobogós helyének megcsípését tűzték ki maguk elé célul mind az RX1, mind az RX3 kategóriában.

Az Euro RX1-ben Benyó Máté kvalifikációs futamai nem mentek zökkenőmentesen, a nyolcadik helyen érkezett az elődöntőbe, ahol egy fantasztikus rajttal és remek tempót autózva végül a második helyen ért célba. A döntőnek a negyedik kockából vághatott neki, ahol ismét egy remek rajtnak köszönhetően már az első kanyarban harmadikként fordult és itt is intette le a kockás zászló, megszerezve ezzel első Európa-bajnoki dobogóját.

Az Euro RX3-ban Kovács Sámuelnek nem volt szerencsés hétvégéje, bár a tempóra és a részeredményekre ezúttal sem lehetett panasz. Az első és utolsó futamban is büntetést kapott, ami megpecsételte a hétvégéjét. Az elődöntőben búcsúzott a versenytől, 12. helyen zárt.

A sorozat felénél Máté és Sami is kategóriájuk negyedik helyén állnak az összetett értékelésben.

Benyó Máté: „Nehézkesen indult számunkra a verseny, de fantasztikusan zárult! Nem volt egyszerű hétvégénk, az elődöntőig eléggé göröngyös út vezetett, ahová végül a nyolcadik helyen kvalifikáltunk. Innentől azonban minden megváltozott, jó rajtot vettünk az elődöntőben és végig erős tempót diktáltunk, aminek meg is lett az eredménye, negyedik rajtkocka a döntőben. Ez volt az a pont, amikor igazán felszabadultam, hiszen az Európa-bajnoki sorozatban egy hosszú, rossz szériánk szakadt meg, ami ez elődöntőből való továbbjutást illeti. A döntő rajtrácsára már kisebb teherrel a vállamon állhattam fel, de eltökélt célom volt, hogy rajtpozíciómon javítva dobogós helyre hozzam be az autót. Ez végül sikerült, a harmadik helyen intett le a kockás zászló, amely hatalmas öröm volt számomra és a csapat számára is. Éreztük már régóta, hogy bennünk van ez az eredmény, de az előző versenyeken valami mégis mindig meggátolt minket az elérésében. Az, hogy hazai közönség előtt szereztem életem első EB dobogóját, az hatalmas öröm számomra és örökre emlékezni fogok a verseny minden pillanatára.
Nem lehetek elég hálás a csapatomnak, a Korda Racingnek, hogy hittek bennem, és minden tőlük telhetőt megtettek, hogy ez az eredmény megszülethessen. Az a szeretet és támogatás, amit a hazai néző közönségtől és a szurkolóinktól kaptunk, az leírhatatlan. Hatalmas erőd adott az egész csapatnak a verseny folyamán.
Ez a siker nagyon motiválttá tesz a folytatást illetően. Remélhetőleg ezzel hogy megtört a jég, magunk mögött hagyhatjuk a korábbi balszerencsés sorozatunkat és további döntős pozíciókat szerezhetünk a szezon folyamán, amennyiben a tempónk érdemessé tesz rá minket.”

Kovács Sámuel: „Talán életem legnehezebb versenyén vagyok túl a nyirádi EB után. Óriási élmény volt hazai pályán ennyi ember előtt versenyezni, ez hatalmas löketet adott már a verseny elején. A szabadedzések jól sikerültek, második időket tudtam autózni, a csapat segítségével az autót is sikerült tökéletesen beállítani. Ezután azonban jött a hidegzuhany. Az első előfutamban volt egy incidensem egy másik versenyzővel, ami után érthetetlen módon kizártak az előfutamból, és így már óriási hátrányból tudtuk csak folytatni a hétvégét. A második előfutamban a rajtom nem sikerült jól, de egy jó joker taktikának és a tempónknak köszönhetően futamgyőzelemmel zártunk. A vasárnap egy sima előfutammal kezdődött, a harmadik helyen értünk célba. A Q4 megint nem alakult zökkenőmentesen, a rajt után összeértem egy versenyzőtársammal, aminek az lett az eredménye, hogy ő kiesett, én pedig hátrányból, de tudtam folytatni a versenyzést. Az utolsó előtti körben egy előzést követően feljöttem a második helyre, és itt is zártam a futamot. Az előfutam után azonban a kanyaros koccanás miatt megrovással, az előzés miatt pedig kéthelyes visszasorolással büntettek, így az elődöntőbe éppen bejutottunk. Sajnos a döntő most nem sikerült.
Óriási gratuláció Máténak első dobogós helyezéséhez az Európa-bajnokságon.
A nehézségek ellenére is egy óriási élmény volt a hétvége, és nagyon köszönöm a Korda Racing csapatának a tökéletesen felkészített autót és támogatásukat. Rendkívül hálás vagyok mindenkinek, aki kijött szurkolni, vagy otthonról követte az eseményeket és szurkolt nekünk.,,”

A Korda Racing együttműködő partnerei: Corax-Bioner Zrt, HERTZ - Mercur Rent a Car Kft, Otthon Centrum, DDTR Kft., Sun&Fun Holidays, Hetech Trend, Autóflex-ker, Generálkommandó, Metróreklám, ZFW Hortiservice, Droidx,, Sütödetech, Villumen, Aqua-start, Airvent, Fúzió Holding, Haloo, Tibuktu Bt.

http://facebook.com/kordaracingHU

http://youtube.com/kordaracing

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 08:02, szerda | Sport

BL-selejtező - Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

A Ferencváros a hazai 5-0-s sikerét követően kedden idegenben 2-1-re nyert a walesi The New Saints ellen, így kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójából.

2024. Július 31. 08:00, szerda | Sport

A férfi vízilabda-válogatott 26 év után kapott ki a spanyoloktól

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-7-re kikapott kedden Spanyolországtól a párizsi olimpián, a csoportkör második fordulójában.

2024. Július 30. 20:11, kedd | Sport

50 ország, 50 versenyző, egy cél!

A Széchenyi István Egyetem versenyzője, Franciaországban először versenyzett OK Junior kategóriában.