Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2018. Szeptember 24. 07:36, hétfő | Belföld

Bezár egy időre a Déli Pályaudvar

Bezár egy időre a Déli Pályaudvar

Október 4-től október 17-e éjfélig ideiglenesen bezár a Budapest-Déli pályaudvar - írta közleményében a MÁV.

A társaság szerint a két hét alatt olyan karbantartási munkákra kerül sor amelyeket a vonatforgalom fenntartása mellett nem lehet elvégezni. A munkálatok idején, a Déliben szünetel a vonatközlekedés, emiatt módosul az érintett vasútvonalak menetrendje.

A munkálatok idején a Déli pályaudvarról nem indulnak, és nem is érkeznek oda vonatok.

A karbantartás miatt leginkább érintett Budapest-Déli–Tatabánya–Győr, Budapest-Déli–Székesfehérvár, Budapest-Déli–Pusztaszabolcs–Pécs vonalakon és egyes mellékvonalaikon közlekedő vonatok menetrendje módosul.

A vágányzár ideje alatt Kelenföldről a Déli pályaudvar a BKK járatainak igénybevételével érhető el -. közölte a MÁV.

Jegypénztár és ügyfélszolgálat sem lesz

Szünetel majd a jegyértékesítés is október 3-án 20 órától 18-án 6 óráig a belföldi- és nemzetközi személypénztárban, illetve zárva tart a személyes ügyfélszolgálat is.

Október 3-án este 8 órától éjfélig, valamint 18-án éjszaka, reggel 6:00-ig a menetjegyvásárlás a jegykiadó automatákból biztosított. A pályaudvar zárva tartása idején viszont nem közelíthetőek meg a jegyautomaták.

Kelenföld állomáson megerősített pénztári szolgálat és két jegykiadó mobilbusz áll majd az utasok rendelkezésére - tájékoztat a MÁV. Az elkészült START Klub kártyák a Déli helyett a kelenföldi pályaudvar információs pultjánál vehetők át.

Forrás: origo.hu

Kép: varosikurir.hu - 24.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 08:00, szerda | Belföld

Maruzsa Zoltán: a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek

A megrendelt tankönyvek gyártása a napokban fejeződik be a debreceni Alföldi Nyomdában, a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek - közölte a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára sajtótájékoztatón kedden.

2024. Július 17. 07:59, szerda | Belföld

Megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord hétfőn

Megdőlt az idei nyári, valamint a mindenkori nyári rendszerterhelési csúcs hétfőn - közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. az MTI-vel kedden.

2024. Július 17. 07:53, szerda | Belföld

Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó Péter New Yorkban

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter orosz kollégájával, Szergej Lavrovval egyeztetett kedden New Yorkban, a találkozón szó volt az ukrajnai háborúról és a kétoldalú együttműködés kérdéseiről is.