Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Október 09. 21:02, szerda | Külföld

Bezárja üzleteit a Vodafone

Bezárja üzleteit a Vodafone

A Vodafone bejelentette, hogy a kontinensünkön működő 7700 üzletének 15 százalékát, azaz több mint 1100 egységét bezárja.

A vállalat vezérigazgatója, Nick Read azt is közölte, hogy a tovább működő üzletek egy részét pedig úgy alakítják át, hogy azok megfeleljenek a megváltozott vásárlói igényeknek.

Az üzletek 40 százalékát a helyi igények alapos elemzését követően 2021 végéig átalakítják. Erre azért van szükség, mert az elmúlt időszakban az online vásárlás térhódításával módosultak a fizikai üzletekkel szembeni vevői elvárások.Nem utolsósorban az Apple és az Amazon modellje – azaz a hatalmas, élményközpontú üzletek megjelenése - hatott ebben az üzletágban a vásárlói elvárások megváltozására. A Reuters cikke szerint a Vodafone-nál abban bíznak, hogy ha időben lépnek, célzott és személyre szabott marketinggel ezen a téren meg tudják előzni versenytársaikat, a British Telecomot, a Deutsche Telekomot és a Telefonicát.

Nick Read kiemelte, hogy várakozásaik szerint a tranzakciók 40 százaléka a jövőben digitálisan bonyolódik majd le, így ehhez kell igazítani a fizikai üzletekben nyújtott kiszolgálást is. Ezért több élményközpontú üzletet működtetnek majd, és kevesebb hagyományos egységet.
Emellett olyan új technológiákat is alkalmazni fognak, mint a mesterséges intelligencia vezérelte chatbot, amelyek segítségével a fogyasztók mindössze három kattintással megrendelhetik valamely terméküket vagy szolgáltatásukat.

A Vodafone, amely a világ második legnagyobb mobilszolgáltatója, Nagy-Britanniában - a kontinentális Európával szemben - ezzel szemben tovább terjeszkedik, és újabb üzleteket nyit.

Forrás: origo.hu

Kép: MTI/EPA/Andy Rain

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.