Városlista
2023. szeptember 27, szerda - Adalbert

Hírek

2023. Szeptember 07. 14:19, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Bíróság elé állítja az ügyészség a Margit hídi kőkereszteket letörő fiatalokat

Bíróság elé állítja az ügyészség a Margit hídi kőkereszteket letörő fiatalokat

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állítja bíróság elé azt a két fiatalt, akik két héttel ezelőtt, ittasan, összesen 6 db kőkeresztet törtek le a Margit hídon lévő műemléki kőkoronákról, és ezzel több százezer forint kárt okoztak.

A vád szerint a vádlottak egy barátjukkal együtt, 2023. augusztus 24-én, éjjel, ittasan indultak el a II. kerületből, egy V. kerületi szórakozóhely felé. A fiatalok éppen a Margit hídon sétáltak át, amikor az egyik fiatal egymás után négy pillérre is felmászott, és az azokon lévő kőkereszteket letörte.

Ezután a három férfi szórakozni ment, majd pár órával később szintén gyalogosan elindultak hazafelé, és ennek során az útjuk ismét a Margit-hídon vezetett át. A hídon áthaladva, mindkét vádlott felmászott egy-egy pillérre, és az azon elhelyezett kőkereszteket is letörték.

A vádlottak a kőkeresztek letörésével összesen 6 műemléki kőkoronát rongáltak meg, és ezzel összesen több mint 400.000 forint kárt okoztak.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a két férfit műemlék megrongálásával elkövetett rongálás bűntette miatt a mai napon gyorsított eljárásban bíróság elé állítja.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 27. 06:00, szerda | Kék hírek

Rendőrökre lőttek rá Mórahalom közelében

Rálőttek egy szerb-magyar közös járőrcsoportra a határ vajdasági oldaláról Mórahalom közelében; senki sem sérült meg - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden a rendőrség honlapján.

2023. Szeptember 26. 12:02, kedd | Kék hírek

ORFK: a rendőrség nevében küldenek SMS-t csalók

A rendőrség nevével visszaélve küldenek adathalász SMS-t csalók - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata kedden közleményben.

2023. Szeptember 25. 15:46, hétfő | Kék hírek

Mentősökre támadt egy ittas férfi, vádat emeltek ellene

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt vádat emelt a Miskolci Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki ittasan az őt ellátó mentősökre támad.

2023. Szeptember 25. 08:55, hétfő | Kék hírek

Vádat emeltek egy 16 éves fiú ellen, aki osztálytársa megölését tervezte

Emberölés előkészületének bűntette miatt vádat emelt a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség egy 16 éves fiú ellen, aki tavaly ősszel egyik osztálytársa megölésére készült - közölte a vádhatóság hétfőn az MTI-vel.