Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Április 06. 07:04, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Birtokba vehető a Belváros Új Főutcája

Birtokba vehető a Belváros Új Főutcája

Hivatalosan csak pénteken adják át a forgalomnak a Belváros Új Főutcáját Budapesten, a gyalogosok, az autósok és a biciklisek azonban már kedden hajnaltól birtokba vehetik a teljesen megújult utcákat. Az ötödik kerületben lényegesen megv

Kedd hajnaltól az egész belvárosi „főutcát" átadják a forgalomnak a Kálvin tértől a Szabadság térig. A végleges engedélyekhez három nap próbaüzemre van szükség, azonban kedd reggeltől lényegében az egész ötödik kerületben megváltozik a forgalmi rend. Lesznek útvonalak, melyek kétirányúvá válnak máshol megfordul a haladás iránya. A részletekről a Belvarosujfoutcaja.hu honlapon interaktív térképeken lehet tájékozódni. Az építkezés 2011-ben a Ferenciek terén biztosan folytatódik, az önkormányzat ugyanis már megnyerte a szükséges uniós forrásokat.


„Az első ütem kivitelezési összköltsége körülbelül öt és fél milliárd forint volt, ebből kettő milliárd forint volt az Európai Uniós támogatás, a többi részben az önkormányzat önrésze, részben az utcában található különböző ingatlanbefektetők támogatásának az eredményeként jött létre" - mondta el Rogán Antal.


Az alapanyagok nagyobb része, 60 százaléka magyar szállítóktól származik. A főként süttői mészkőből és gránitból készült, 10 centiméter vastag burkolatok törésállóbbak a korábban a fővárosban használt 2-3 centimétereseknél. A dizájn így egyszerre modern és időtálló is.



Az új főutca nem pályázik a párhuzamosan futó Váci utca szerepére. A legtöbb szakaszán megmarad az autóforgalom is, igaz a korábbi, napi 13 ezer jármű töredéke közlekedhet csak erre. A mérések szerint a levegő minősége már az építkezés idején jelentősen javult a környéken. A beruházás keretében 90 új fát ültettek és csak hármat vágtak ki.



hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő