Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Július 20. 12:30, szerda | Helyi
Forrás: Revita TV

Biztató adatokkal kezd magához térni az ingatlanpiac

Biztató adatokkal kezd magához térni az ingatlanpiac

Győrben, a különböző ipari beruházásoknak köszönhetően egyébként is jó a statisztika.

A hiteltől persze továbbra is félnek az érdeklődők, a vevők 80%-a készpénzes vevő, vagy legalábbis nagyobb összegű önerővel rendelkezik. Természetesen a kínálat továbbra is nagyobb a keresletnél.

Szebbnél-szebb új építésű téglaházak Győr egyik peremkerületében. Több tízmilliós építmények, melyek között néha feltűnik egy-egy eladó tábla. A 2000 után épített, földszintes, 3 szobás, nappalis ingatlanok után egyre nagyobb az érdeklődés, a kínálatban viszont ezekből kevés akad. Az eladók többsége ugyanis a 80'-as években épített, felújításra szoruló, több szintes tulajdonától kíván szabadulni. Az viszont már jó hír, hogy a 3 évvel ezelőtti zuhanás megállt a piacon, és már egy felfelé ívelő tendenciáról számolhatnak be a szakértők. Győrben az ipari beruházásoknak köszönhetően egyébként is jól vizsgázik az lakásvásárlási hajlandóság, így várhatóan az eladásra kínált otthonok négyzetméternyi, és fajlagos ára is növekedni fog a jövőben.

Úgy tűnik a panelpiac is felébred csipkerózsika álmából, a lakások ára lassan, de biztosan növekszik. Győrben már 7-8 millió forint között lehet jó állapotban lévő otthont találni, persze itt is mérvadó az elhelyezkedés, és a fűtéskorszerűsítés. Városunkban a házárak általában 15 millió forinttól indulnak, a határ persze a csillagos ég. A szakértő hozzátette, minden terület árérzékeny, de a jelenlegi statisztikák alapján a jövőben pozitív elmozdulásra számítanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.