Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2010. Május 26. 12:59, szerda | Helyi
Forrás: Goodwill PR és Kommunikációs gynökség

Biztonság és kényelem: A jó kéményrendszerrel sok pénzt takaríthat meg

Biztonság és kényelem: A jó kéményrendszerrel sok pénzt takaríthat meg

A kályha- és kandallóépítő szakemberek is nagyra értékelik a Leier kéményrendszereket. Bár egy épület kéményrendszerének kiválasztása a megrendelő mellett legin

- A tapasztalt szakmeberek nyilván alaposan megismerték már a Leier kéményrendszereket és kérdésekkel is készültek. Melyek voltak a legérdekesebb felvetések?
- A legtanulságosabb kérdés a legidősebb kályhásmestertől érkezett, aki egy gyakori problémáját vetette fel. Régi, alapos szakemberként a felépített a kályhát ő mindig csak próbafűtés után adja át a megrendelőjének. Többször előfordult azonban, hogy ha két kéménykürtő volt egymás mellé építve, és a másik kéményen olyan gázkazán volt, amelyik az égéshez a levegőt a kéményen keresztül a szabadból kapta, akkor a begyújtás után a kályha égéstermékét beszippantotta. Ekkor a gázkazán a benne lévő biztonsági rendszer miatt leállt, újra kellett indíttatni szakemberrel, ami nem kis költséggel járt. Számára is kellemetlen minden ilyen eset, hiszen ilyenkor érthetően felmerül a felelősség kérdése. Azt szerette volna megtudni, hogy mit talált ki a termékfejlesztés során a Leier, hogy ez ne történjen meg? - mesélte Kocsis Csaba, aki az érdeklődő szakembernek elmondta, hogy a kétkürtős Leier kéményrendszerek kialakításánál fokozottan ügyeltek az ilyen esetek kiküszöbölésére. A szélcsatornában elvégzett kísérletek eredményeként a Leier kétkürtős kéményekben egy szellőzőcsatornát alakítottak ki a két kürtő közé, így a két kitorkolás távol került egymástól. Ez a távolság biztosítja a biztonságos működést.
- Napjainkban ismét kedveltek a kandallók. A kandallóépítők számára mi a legfontosabb elvárás egy kéménnyel szemben?
- Mióta a modern nyílászárók szinte légmentesen zárnak és nem megoldott a lakások szellőzése, egyre fontosabb, hogy a kandallók és cserépkályhák levegőellátását meg lehessen oldani a kéményeken keresztül. A jelenlévők valamennyien kíváncsiak voltak arra, hogy ez megvalósítható-e a Leier kéményekkel?
Természetesen igen, hiszen a Leier szellőzőkürtős kéményei, legyenek azok egykürtős, vagy kétkürtős kialakításúak, alkalmasak arra, hogy az égéshez szükséges levegőt biztosítsák a kályhák és kandallók számára is. Ráadásul ez a levegő már előmelegített, ami kedvezőbb az égés, ill. a kályha hatásfoka szempontjából is.
- De a Leier kétkürtős kéményének szellőzőkürtője kiválóan alkalmas arra is, hogy segítségével megoldjuk a lakás gravitációs szellőztetését, vagy rákössük például a konyhai páraelszívót is.
Kevesen gondolnak csak bele, hogy a szellőzőkürtő milyen praktikusan alkalmazható akkor, amikor a kész lakásba szeretnénk bevezetni a kábel- vagy műholdas televízió-, vagy az internet kábeleit, a lakásriasztó kiépítéséhez szükséges vezetékeket. Sok hasznos berendezés vezetékelését is megoldhatjuk kéményünk szellőzőkürtőjén keresztül anélkül, hogy födémet, vagy falat kellene bontanunk - ráadásul így jól védett helyre kerülnek ezek a fontos kábelek.
Kocsis Csaba, a Leier szakértője szerint a kéményekkel kapcsolatos döntéseket érdemes alaposan átgondolni és mérlegelni, mert egy jó döntéssel sok pénz és kellemetlenséget takaríthatnak meg a megrendelők.

További praktikus és konkrét tanácsokat nyújt a megfelelő kéményrendszer
kiválasztásához a Leier Kéményt okosan!" című, lapozható e-kiadványa http://www.leier.hu/root/uploads2/kemeny_kisokos/kemeny_kisokos
illetve a Leier honlapja www.leier.eu.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.