Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Január 02. 09:14, hétfő | PR
Forrás: (x)

Biztonságos fűtés - A téli szezon elengedhetetlen kelléke

Biztonságos fűtés - A téli szezon elengedhetetlen kelléke

Ha tél, akkor hideg, ha hideg, akkor fűtés, és ha fűtés akkor sajnos sok esetben szén-monoxid. Ebben a szezonban sajnos évről-évre sok szén-monoxid mérgezés történik hazánkban.

A korszerűsített otthonokban, a szigeteléssel és a műanyag nyílászárókkal megszűnt a természetes szellőzés, ez pedig nagy veszélyforrás lehet, ha elavult, nyílt égésterű fűtő berendezéssel rendelkezünk. Hogyan tudjuk elkerülni a veszélyt, és 100%-osan biztonságossá tenni otthonunkat? Cikkünkben bemutatjuk miként tehetjük biztonságossá a fűtési szezont.

A megbízható jelző berendezés

A szén-monoxid mérgezés a legtöbb esetben egyszerűen megelőzhető lenne egy szén-monoxid érzékelő felszerelésével. Ezek a vészjelző készülékek könnyedén beszerezhetők és egyszerűen felhelyezhetők, ezért otthonunk biztonságossá tétele nem nehéz feladat.

Elhelyezését tekintve a konvektorok, kályhák, tűzhelyek, gázkazánok közelébe érdemes elhelyezni, a fürdőszobába, konyhába, vagy a szobákba. Ha a készülék szén-monoxid koncentrációja valamilyen okból veszélyes lehet, akkor az érzékelő azonnal figyelmeztet, megelőzve ezzel az akár tragikus végkimenetelű baleseteket.

A Kazán WebShop kínálatában kapható Honeywell riasztók erős hang és piros színű jelzéssel figyelmeztetnek, ha ez a színtelen, és szagtalan mérgesgáz koncentrációja eléri az egészségre ártalmas szintet. Egyes típusok emellett még egyéb hasznos funkciókkal is rendelkezhetnek, mint például a hőmérséklet és a páratartalom érzékelés.

Elektromos fűtés

A hagyományos gázkonvektorok és kazánok mellett szerencsére egyre népszerűbbek az elektromos konvektorok és villanykazánok. Ezek a készülékek ugyanis jóval biztonságosabbak, könnyen programozhatók és akár megújuló energiaforrással is használhatók.

Ráadásul a gázkazánokkal szemben az elektromos rendszereknek szinte egyáltalán nincs karbantartási igényük, nem kell minden évben szakembert hívni hozzájuk, nincs szükséges hatósági vizsgálatra, és nekünk sem kell plusz időt és pénzt fordítani rá.

Emellett működésüket tekintve is jóval több érv szól mellettük, hiszen teljesen zajtalanok, és nagy hatékonysággal üzemelnek. Egyenletes hőelosztást biztosítanak, rövid időn belül képesek felfűteni a helyiséget és nem utolsó sorban rendkívül környezetbarát a működésük. Ha pedig a külső megjelenés is fontos szempont számunkra, akkor dizájn tekintetében is érdemes az elektromos konvektorok közül válogatni.

A Kazán WebShop széles kínálattal rendelkezik elektromos fűtés kategóriában is, ráadásul a legtöbb készülék raktárról elérhető, ezért néhány napon belül házhoz is tudják szállítani őket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.