Városlista
2024. augusztus 10, szombat - Lörinc

Hírek

2013. Március 29. 07:53, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Bobby Rondinelli lesz a győri Nemzetközi Ütősfesztivál díszvendége

Bobby Rondinelli lesz a győri Nemzetközi Ütősfesztivál díszvendége

A világ öt legjobb dobosa között számon tartott amerikai Bobby Rondinelli lesz a sztárvendége a Nemzetközi ütősfesztiválnak, amelyet április 5-én és 6-án rendeznek meg Győrött.

A világ legjobb ütősei és dobosai lépnek a közönség elé a seregszemlén, amelynek idén már tizennegyedik alkalommal ad otthont Győr - mondta el Csurák Erzsébet főszervező.

Bobby Rondinelli, a Rainbow 58 éves dobosa egy magyar tribute zenekarral, a Cry Free együttessel lép fel április 6-án a Richter-teremben. Az este fél 10-kor kezdődő koncerten Rainbow-számokat adnak elő, emellett a világsztár szólóban is játszik a tervek szerint – ismertette a műsort a főszervező.

A koncertet előtt magyarországi bemutatóra is sor kerül: a grazi Studio Percussion adja elő Bobby Previte amerikai dobos kompozícióját, a Terminals (Állomások) című produkció első tételét. Az előadásban az amerikai zeneszerző maga is közreműködik.

Az április 6-i koncert másik meglepetése a nyolcéves Wesser Patrik és mestere, Kovács János közös fellépése lesz. A nyolcéves dobfenomén négyéves korától a Bartók-Pásztory-díjas ütőhangszeres művész tanítványa, és játéka egyebek között Japánban és Kínában is megcsodálható lesz az idén – jegyezte meg Csurák Erzsébet.

Az előadást pénteken és szombaton szabadtéri bemutatók, menetzenélés, közös örömzene, továbbá afrikai, latin és tradicionális japán dobolások előzik meg a hagyományos japán dobzenét is játszó magyar ütőegyüttes, az Ataru Taiko, valamint a Konga City Győr előadásában. A RomUngro Gipsy Band pedig autentikus roma ütőhangszeres-táncos produkciót mutat be a Richter-terem előterében.

A programot szakmai előadás és hangszeres bemutató egészíti ki. Utóbbin nagy hangszergyártó cégek vonultatják fel termékeiket. A kiállított hangszereket az érdeklődők ki is próbálhatják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 09. 09:11, péntek | Helyi

Horgászok figyelem: Pontytelepítés hat helyszínen

Augusztus elsején 4200 kilogramm pontyot telepített kezelt vízeibe a megyei horgász szövetség.

2024. Augusztus 09. 08:10, péntek | Helyi

Változik szombaton a piac helyszíne

Rendezvény (a Barokk-esküvő) miatt változik a Dunakapu téri piac helyszíne augusztus 10-én, szombaton. A Dunakapu tér helyett a Tarcsay Vilmos utca 1-3. szám alatti parkoló (a piac korábbi területe) ad otthont a piacnak.

2024. Augusztus 09. 07:13, péntek | Helyi

A rendőrség is kimondta, hogy az anya ölte meg a gyermekét, mielőtt végzett magával

Mára a rendőrség egyértelműen kizárta, hogy harmadik személy követte volna el a gyilkosságot a három éves kislány és édesanyja ellen május 15-én Kapuváron.

2024. Augusztus 08. 09:13, csütörtök | Helyi

Vasárnap játszik az ETO az MTK ellen

Az ETO FC Győr közösségi oldalán olvasható, hogy az eredetileg augusztus 10-ére kiírt találkozót vasárnapra halasztották.