Városlista
2024. szeptember 26, csütörtök - Jusztina

Hírek

2012. Február 17. 07:30, péntek | Helyi
Forrás: NSO.hu

Böhn és Löke volt csapata ellen: vasárnap Audi ETO-Larvik csata Győrben

Böhn és Löke volt csapata ellen: vasárnap Audi ETO-Larvik csata Győrben

Újabb fordulót rendeznek a héten a kézilabda Bajnokok Ligájában, amelyben három magyar csapat is érdekelt.

A nőknél a Győri Audi ETO KC vasárnap a címvédő norvég Larvikkal meccsel a középdöntőben, míg a férfiaknál a Pick-Szeged a Partizant fogadja, míg a Veszprém a Csehovszkije Medegyinél vizitál csütörtök délután.

„Titánok Harca" - írja az európai szövetség honlapja felvezetőjében a vasárnapi Győri ETO - Larvik meccs kapcsán. A középdöntő I. csoportjában szereplő két együttest egyaránt nagy esélyesnek tartják a végső győzelemre is. Két forduló után még százszázalékos a magyar együttes a középdöntőben, a norvégok ellenben csak döntetlenre végeztek az Itxakóval az előző körben.

A találkozónak külön pikantériát ad, hogy Karl Erik Böhn, a győriek edzője és a magyar válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, valamint Heidi Löke éppen (ketten a képen) a norvégoktól érkezett hazánkba. A két csapat a nyáron, a győri Szabella-kupán találkozott egymással, akkor az ETO 28-23-ra győzött.

A férfiaknál a már biztos kieső Pick-Szeged a D-csoportban a pont nélkül sereghajtó szerb Partizan Beogradot fogadja szombaton. Ez lesz a szegediek utolsó hazai BL-meccse a szezonban, szeretnének szépen búcsúzni a közönségtől. Déli szomszédunk bajnokával eddig egyetlen egyszer találkozott a Szeged a nemzetközi porondon, tavaly Versecen nyertek ellenük 29-23-ra.

Másik BL-szereplő férfi együttesünk, az MKB Veszprém a továbbjutás szempontjából játszik fontos meccset Csehovban. Nem mindegy, hogy az egymás elleni összevetésben jobb lesz-e a Medvegyinél. Ha nem, akkor van olyan verzió, amely alapján a magyar bajnok nem jut tovább a nyolcaddöntőbe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 26. 09:16, csütörtök | Helyi

Árvíz után: óriási kár a faanyagban és a vadállományban

Az elmúlt napok, hetek eseményeit meghatározta a többhetes kánikula után érkező Borisz ciklon, majd a nyomában járó árhullám. Akár többezer köbméter faanyagot is elvihetett az ár a Kisalföld Erdőgazdaság Zrt. területéről.

2024. Szeptember 26. 08:09, csütörtök | Helyi

Viharos közgyűléssel zárult a ciklus Győrben

Módosította szervezeti és működési szabályzatát Győr önkormányzata.

2024. Szeptember 26. 07:13, csütörtök | Helyi

13 milliárdért újítottak fel orvosi rendelőket, az egyiket Egyeden

A Magyar falu program részeként az elmúlt öt évben mintegy 13 milliárd forint értékben újítottak fel orvosi rendelőket – mondta a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa

2024. Szeptember 25. 09:13, szerda | Helyi

Elkezdték a rakpartok tisztítását, sok a hordalék, időbe telik

A vártnál gyorsabb apadás a Rába és a Mosoni-Duna partján lehetővé tette, hogy elkezdjék a rakpartok takarítását.