Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2010. Január 01. 08:42, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

Borkai Zsolt: "Legyen Győr Magyarország egyik zászlóshajója!"

Borkai Zsolt: "Legyen Győr Magyarország egyik zászlóshajója!"

Az elmúlt 3 év fejlesztéseiről, sikereiről, csúcsberuházásairól beszélt újévi köszöntőjében Győr polgármestere egy órával éjfél után a V

Boldog újévet Győr, boldog újévet Győriek!

A sokat tapasztalt emberek úgy fogalmaznak, hogy az optimista azért várja az éjfélt, hogy az újév elkezdődjön, a pesszimista pedig azért, hogy megbizonyosodjon róla, hogy az óév elmúlt.

Nos, kedves barátaim, azt kérem nöktől, hogy mi, így 2010 nyitányán, legyünk inkább optimisták!

Legyünk optimisták, hiszen 2010 számunkra, győrieknek és minden magyar embernek egyaránt, a változás éve lesz. Valami elmúlik, és valami új irányt vesz. A hátunk mögött hagyjuk a csüggedtséget és a lemondást, a kedvünket szegő vitákat, a rosszalló megjegyzéseket és a bántó támadásokat. Letesszük, itt hagyjuk ezeket egy csomagban 2009 elmúltával.

s amit felveszünk a vállunkra, az nem más, mint a bizakodás, az előrelátás, az építkezés tarisznyája. Ezzel az útravalóval vágjunk neki a 2010-es évnek, hiszen 2010 a változás éve lesz mindannyiunk számára.

Persze, Győr élen jár a változásokban. Nálunk már 2006 októberében új irányt vettek a dolgok. Lépéselőnyben vagyunk, de abban bízunk, hogy rövidesen csatlakozik hozzánk az egész ország.

Kedves nneplők!

Győrben 2006 óta folyamatosan építkezünk. Akkor azt mondtuk, hogy Győr győzni fog, és nöknek, Nektek köszönhetően, a ti támogatásotoknak, a bizalmatoknak az eredményeként Győr ki is billent a mozdulatlanság kátyújából.

Győr újra felzárkózott a fejlődő hazai nagyvárosok közé. Nekiláttunk a megyeszékhely kirakatának számító Városháza tér felújításának, amely olyan szép lett, hogy ma már méltó helyszíne Közép-Európa egyik legimpozánsabb önkormányzati épületének. A ti támogatásotokkal elkészült, mindannyiunk örömére!

Nekiláttunk, hogy felújítsuk az útjainkat. A város történetének legátfogóbb és legnagyobb értékű, összességében 2,5 milliárd forintos lakóutca-felújítását valósítjuk meg, amelyre korábban még nem volt példa a megyeszékhelyen. Igen, a ti támogatásotokkal elkészül, mindannyiunk örömére!

12 éven keresztül csak beszéltek róla, mi azonban nekiláttunk a Széchenyi tér felújításának. Nekiláttunk, mert azt mondtuk, szégyen, hogy Közép-Európa legszebb barokk tere évek óta mostoha állapotban fogadja az ide érkező vendégeket, s mert a győriek szeretnének büszkék lenni a városuk főterére. Nekiláttunk, s a ti támogatásotokkal elkészült, mindannyiunk örömére!

Nekiláttunk, hogy az országban is egyedülálló élmény- és szabadidőparkot hozzunk létre az adyvárosi Barátság parkban. Megvilágított műfüves pályák, esztétikus és kulturált sportlétesítmények épültek, amelyeket mindenki használhat. A ti támogatásotokkal elkészült, mindannyiunk örömére!

s nekiláttunk annak is, hogy elkezdődjön a Révfalut Szigettel összekötő híd tervezése, kivitelezése. Nekiláttunk, hogy Győr forgalma még lendületesebb, még optimálisabb legyen, hogy a közelmúltban megvalósított közlekedési átszervezésekkel együtt ez a híd is új lehetőségeket teremtsen a város különböző pontjainak jobb és gyorsabb elérhetősége érdekében. Igen, az nök segítségével, a ti támogatásotokkal, kedves barátaim, elkészül, mindannyiunk örömére!

Emellett összefogásra szólítottuk fel a győri cégeket, vállalkozásokat, hogy védjük meg a hazai termékeinket, a hazai munkahelyeket. Országosan példaértékű ösztöndíjprogramot indítottunk el a hiányszakmák megerősítésére, és pályázati programot hirdettünk a mikro- és kisvállalkozások számára, akik közel 200-an éltek is a lehetőséggel. Ezzel legalább 400 munkahely megőrzésére vállaltunk kötelezettséget!

Igen, az nök támogatásával, a ti segítségetekkel, a győriek együttműködésével a város újra fejlődő pályára állt, mindannyiunk örömére! s meglátjátok, Győr győzni fog!

Tisztelt Győriek, kedves barátaim!

Győr már be is bizonyította, hogy többre képes. Többre képes akkor, ha cselekvő, az itt élő, tenni akaró, a közösségért áldozatot vállalni is kész polgárokkal hajlandó az együttműködésre. Győr most éppen azt bizonyítja, hogy az emberek nélkül nem, csakis az emberekkel, veletek együtt, az itt élőkkel közösen lehet sikeres, eredményes várospolitikát folytatni.

Győrre ma sokan úgy tekintenek, mint a XXI. század egyik legsikeresebb magyar városára. Sok fiatal érkezik az egyetemünkre, sok vállalkozó látja úgy, hogy a válság utáni talpra állás első lehetséges állomása Győr. Sokan szeretnék, ha a győri emberek náluk dolgoznának, mert azt látják, a győriek szorgalmasak, tehetségesek, és szeretnek dolgozni.

Kedves Barátaim!

Győr 2010-el új fejezet elé néz. Mert változás jön rövidesen. j irányt vesznek közös dolgaink, és ez reményeink szerint azt is jelenti, hogy a Győrben megtermelt javakból többet élvezhetnek majd a győriek. Több juthat iskoláinkra, munkahelyeinkre, a tervezett fejlesztésekre.

Győr arra hivatott, hogy sikeres legyen. s ne csak a térség, ne csak a Dunántúl, de az ország egyik zászlóshajója legyen! Ezért dogozunk tovább, és építjük Győrt. nökkel, Veletek, büszkén, közösen!

Tekintsünk hát reménykedő, bizakodó tekintettel, optimistán 2010 felé. Hajrá Győr, hajrá Magyarország!


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?

2024. Július 15. 08:10, hétfő | Helyi

Jakabos Zsu nagy bejelentést tett

A győri úszóikon, Jakabos Zsuzsanna mindössze egy tizedmásodperccel maradt le a párizsi olimpiáról (200 pillangón), de a sportoló nem búslakodik

2024. Július 15. 07:13, hétfő | Helyi

Máris bejelzett a szénmoxid-érzékelő

A minap írtunk arról, hogy a nyáron is veszélyes lehet a szénmoxid-szivárgás, a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy Baross Gábor úti lakásba hívták is a tűzoltókat.