Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2011. Augusztus 04. 16:45, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Bornapok: A Gipsy Kings alapítója Győrben!

Bornapok: A Gipsy Kings alapítója Győrben!

A IV. Győri Bornapok – Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivált 2011. augusztus 25-28. között rendezik. Az idei nyarat a Chico and the Gypsies nagyszabású koncertje zárja…

Az idén is rengeteg érdekességet, finom borokat és nagyszerű programokat tartalmaz a győrieknek és a hozzánk látogatóknak a Győri Bornapok rendezvénysorozat. Az esemény sajtótájékoztatóján Bolla Péter kabinetfőnök elmondta, a győri borfesztivál az egyik legszínvonalasabb az országban, amit az is bizonyít, hogy a borászok részéről hatalmas az érdeklődés.

Nem csoda, hogy az idén az eddigieknél is jobban benépesül a Széchenyi tér. Már hatvan faházat állítanak fel, ahol az ország legfinomabb borait kóstolhatjuk meg. Újdonság, hogy a korábbi borjegy helyett fesztiválkártyával vásárolhatunk. Aki megváltja a kártyát, és feltölti egyenlegét, gördülékenyebben tud vásárolni a nemes nedűkből. A le nem vásárolt összeget könnyedén visszaválthatjuk készpénzre. (Erről és még sok hasznos információról részletesebben a lejjebb letölthető kiadványban olvashat!)

Az idei program is a borlovagrendek felvonulásával kezdődik a csütörtöki napon, amit a megnyitó követ. A négy nap során számos nagyszerű koncertet hallhatunk. Fellép a Schaplin zenekar, a Besh o droM, Nagy Balázs és vendégei, a Dixie Company, a Hangária zenekar, Balázs Fecó és együttese, a 3 1 Bortenor, Szirtes Edina Mókus és a Fabula Rasa zenekar, a Kaláka, a Colombre Band, a Napra Zenekar, a Budapest Bár, és egy különleges produkció keretében még a poharak is dalra fakadnak.

A négy nap kiemelkedő eseménye az immár hagyománnyá vált nyárzáró nagykoncert, amit a város idén is az Audi Hungáriával közösen szervez. Az idei évben újabb világsztár látogat el városunkba, hiszen a szombat esti fellépő nem más, mint a Gipsy Kings együttes alapítójának zenekara, a Chico & the Gypsies! A nyárzáró koncert helyszíne rendhagyó módon a Városháza előtti terület és a Szent István út.

Az idén is megválasztják a város és a fesztivál borát, a közönségdíjas borra pedig csütörtökön és pénteken lehet majd szavazni. A Borászok Éjszakáján, pénteken éjjel a Városi Művészeti Múzeumban a borászokkal és legjobb boraikkal ismerkedhetünk.

A programot idén is színesíti a Terményáldás, amelyet augusztus 27-28-án rendeznek a Király utcában.

A sajtótájékoztatón részt vevő Balázs Fecó elmondta, kellemes emlékek kötik Győrhöz, de immár 25 éve, hogy nem lépett fel városunkban, ezért nagyon várja az augusztus 26-i koncertet, ahol az elmúlt évtized legnagyobb Balázs Fecó és Korál slágerei csendülnek fel.

A képre kattintva letöltheti a kiadványt, amelyben minden hasznos információt megtalál a Bornapokkal kapcsolatban:

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.