Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Július 19. 13:44, péntek | PR
Forrás: (x)

Bőröndválasztási útmutató – így érdemes hozzákezdeni a vásárláshoz!

Bőröndválasztási útmutató – így érdemes hozzákezdeni a vásárláshoz!

A nyaralás megtervezésekor az egyik legfontosabb kérdés, hogy milyen bőröndöt válasszunk az utazásunkhoz.

A megfelelő típus nemcsak kényelmesebbé varázsolhatja az utazást, hanem meg is könnyítheti a csomagolást és a repülőtéri folyamatokat is. Ebben az útmutatóban részletesen bemutatjuk, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a vásárlás során!

A méret jelen esetben lényeg!

Az első lépés a méret meghatározása. Megannyi variáció közül választhatunk, attól függően, hogy milyen hosszú és jellegű utazásra készülünk. A bőrönd mérete általában literben van megadva, és az alábbi kategóriákba sorolható.

- Kis bőrönd: 20-40 liter. Ideális rövidebb, 2-3 napos utazásokhoz, vagy kézipoggyászként használható a repülőgépen.

- Közepes bőrönd: 50-70 liter. Közepes hosszúságú, 4-7 napos utazásokhoz ajánlott.

- Nagy bőrönd: 80-120 liter. Hosszabb, egyhetes vagy annál hosszabb utazásokhoz, illetve családi nyaralásokhoz javasolt.

A CCC széles választékában könnyen ráakadhatunk arra a fajtára, ami minden tekintetben harmonizál az egyéni elvárásainkkal.

Mik a nagy méret előnyei?

A nagy bőrönd számos előnnyel büszkélkedik, főleg, ha hosszabb utazásra készülünk. A nagyobb méret lehetővé teszi, hogy több ruhát, cipőt és kiegészítőt vigyünk magunkkal, így minden helyzetre felkészülhetünk lemondások nélkül. Ezen kívül a nagy fajták általában több rekesszel és zsebbel rendelkeznek, ami megkönnyíti a csomagok rendezését és rendszerezését.

Kiknek javasolható a nagy méret?

A nagy bőrönd ideális választás családi nyaralásokhoz, mivel elegendő helyet biztosít az összes családtag holmijának. Ám ugyanilyen praktikus, ha egyhetes vagy annál hosszabb utazásra készülünk, hiszen minden szükséges ruhadarabot és kiegészítőt magunkkal vihetünk. Azoknak is optimális, akik sportfelszerelést, például sílécet, snowboardot vagy búvárfelszerelést szeretnének utaztatni. Végül azoknak, akik hosszabb üzleti útra indulnak, és különböző ruhaszetteket (öltönyök, kosztümök), illetve prezentációs anyagokat kell magukkal vinniük, pazar mentsvár a nagyobb rakodótér. Mindenesetre, ha a centiméterek nem egyértelműek, akkor a CCC üzleteiben személyesen is felmérhetőek az adott modellek, így kiderülhet, melyik a legoptimálisabb döntés.

Minőség = prémium anyaghasználat

A bőrönd anyagának milyensége is kulcsfontosságú. Két fő típus közül választhatunk: kemény és puha. Előbbiek általában polikarbonátból vagy ABS műanyagból készülnek, és jobban védik a csomagokat az ütésektől és a sérülésektől. Ideálisak törékeny tárgyak szállításához. Utóbbiak textilből, például poliészterből vagy nejlonból készülnek, és rugalmasabbak, így könnyebben illeszkednek a csomagtérhez, jobban alkalmazkodnak a különböző formájú és méretű tárgyakhoz. A CCC online felületét érdemes bebarangolni, felfedezve a rendelkezésre álló lehetőségeket. Tartósság szempontjából megéri olyan modellre voksolni, amely erős cipzárral és strapabíró kerekekkel rendelkezik.

Kettő vagy négy kerék, plusz fogantyúk

Napjainkban már az nem vitás, hogy a kényelem egyik alapvető borítékolója a minimum kettő, de inkább négy darab kerék megléte. A négykerekűek könnyebben mozgathatók és manőverezhetők, pláne a repülőtereken és a belvárosokban. Az állítható teleszkópos fogantyú pedig kényelmesebbé varázsolja a bőrönd húzását.

Címkék: bőrönd, ccc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 10:32, szombat | PR

A fénykép előhívás korszerű, kreatív lehetőségei

A fotózás igen gazdag történelemre tekint vissza, a képek előhívásának lehetőségei azonban legalább annyit fejlődtek, mint rögzítési módjaik.

2024. Július 10. 14:19, szerda | PR

K&H: megindultak a magyar turisták, egyre népszerűbb a mobilos megoldás

már 11 százalékkal nőtt az utasbiztosítások száma az idén

2024. Július 09. 11:57, kedd | PR

K&H: sokkal nagyobb drágulást érzékelnek a fiatalok

a 19-29 évesek szerint 18 százalékos volt a májusi infláció, szemben a 4 százalékos tényadattal

2024. Július 05. 13:34, péntek | PR

K&H: a csalók a vakáció alatt is célba vehetik a gyerekeket

a biztonságos bankolás alapelveit épp úgy el kell sajátítani, mint a közlekedését