Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2019. Január 10. 14:29, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Börtönből kegyelemmel szabadult férfi lőtte tarkón ismerősét

Börtönből kegyelemmel szabadult férfi lőtte tarkón ismerősét

Jogerősen öt és fél év börtönbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a szalkszentmártoni férfit, aki 2015-ben hátulról tarkón lőtte ismerősét.

A jelenleg 66 éves vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a táblabíróság.

A korábban emberölés miatt életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt, de büntetéséből kegyelemmel szabadult férfi a Bács-Kiskun megyei Szalkszentmártonban egy tanyás ingatlanon gazdálkodott. A tanyával szemben, az út túloldalán lakott az akkor 48 éves későbbi sértett, akit bár korábban többször is bántalmazott a vádlott, viszonyuk jó volt, rendszeresen összejártak.

2015. február 2-án délután a sértett utánfutós autójával átment a vádlott tanyájába, hogy elszállítsa onnan a cefrés hordókat. Miután végeztek a felpakolással, a vádlott egy pisztolyt vett elő, és azzal a sértettet – meg nem állapítható okból – 1-1,5 méter távolságból hátulról tarkón lőtte. A sértett elesett, és amikor feleszmélt, nem tudta mi történt vele, az előzményekre nem emlékezett, csak rosszul érezte magát. A vádlott a vérző férfit bekísérte a házba, majd a sértettet – annak ellenkezése dacára – odaérkező öccsével orvoshoz vitték.

A meglőtt férfi később kórházba került, ahol a koponyájából eltávolították a lövedéket. A férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett, orvosi ellátás nélkül meghalt volna. A gyógyulása hat hónapig tartott, de maradandó egészségkárosodást szenvedett el.

A vádlott bűnösségét mindvégig tagadta, arra hivatkozott, orvvadászok eltévedt lövedéke sebesítette meg a férfit. Az eljárás során meghallgatott fizikus szakértő azonban kizárta, hogy a sértettet távoli lövés érte volna, a tanya udvarán pedig csak ketten tartózkodtak, a vádlott kezén és ruházatán pedig lőpornyomokat rögzítettek.

A táblabíróság döntésével megváltoztatta az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék ítéletét, és a vádlott bűncselekményét emberölés kísérlete helyett életveszélyt okozó testi sértésnek minősítette, büntetését pedig hét év tíz hónapról öt és fél évre mérsékelte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között:

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.