Városlista
2023. december 11, hétfő - Árpád

Hírek

2023. Június 29. 09:04, csütörtök | Kék hírek
Forrás: Ügyészség

Börtönbüntetést kaphat a szombathelyi ámokfutó - Videó

Börtönbüntetést kaphat a szombathelyi ámokfutó - Videó

A Szombathelyi Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a reintegrációs őrizetének tartama alatt Szombathelyen úgy menekült a rendőrök elől autóval, hogy több közlekedési szabályt megszegett.

A vádirat szerint a jogosítvány nélküli sofőr autójával 2023 februárjában Szombathelyen, éppen egy jelöletlen rendőrségi személygépkocsi mellett kanyarodott szabálytalanul jobbra. A szabálysértést észlelő rendőr az elkövető által vezetett autó után indult, megkülönböztető fény- és hangjelzéssel megállásra próbálta kényszeríteni. A férfi azonban nem állt meg, hanem nagy sebességgel menekülni kezdett. Annak során a megengedett legnagyobb sebességet sorozatosan túllépte, kilenc tilos jelzésen hajtott keresztül megállás nélkül, számtalanszor átlépte a záróvonalat és többször az úttest menetiránya szerinti bal oldalán haladt.

A férfi végül megállt és gyalogosan elmenekült, azonban rövid időn belül a Vas vármegyei rendőrök elfogták. A vádlott szándékos szabályszegéseivel a közlekedés más résztvevőinek életét, testi épségét veszélyeztette.

A járási ügyészség börtönbüntetés, közügyek gyakorlásától eltiltás és végleges közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a visszaeső vádlottal szemben, akinek a büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Címkék: rendőrségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 09. 12:14, szombat | Kék hírek

Eltűnt egy 16 éves lány, a rendőrség is keresi

Bebők Dóra Székesfehérvárról tűnt el, ha látta, hívja a rendőrséget!

2023. December 07. 13:44, csütörtök | Kék hírek

Katalizátorokból kinyert nemesfémekkel illegálisan kereskedő cégre csapott le a rendőrség

Katalizátorokból kinyert nemesfémekkel illegálisan kereskedő cég kerepesi telephelyére csapott le a rendőrség és a társhatóságok

2023. November 30. 08:16, csütörtök | Kék hírek

Amerikai katonának adta ki magát, több alkalommal is utalt neki pénzt a magyarországi nő

A balatonalmádi sértett megismerkedett egy magát amerikai katonának valló személlyel az egyik közösségi portálon.

2023. November 29. 17:27, szerda | Kék hírek

Elítélték a tanárt, aki kiskorúval folytatott szerelmi viszonyt

Nem jogerősen tíz hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Püspökladányi Járásbíróság azt a tanárt, aki iskolája kiskorú diákjával folytatott szerelmi viszonyt