Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Január 11. 13:46, hétfő | Kék hírek
Forrás: HírTV

Börtönhalál: tíz dolgozó ellen emeltek vádat

Börtönhalál: tíz dolgozó ellen emeltek vádat

A kaposvári börtön tíz dolgozója ellen emelt vádat a Kaposvári Katonai Ügyészség. Bögöly Gyula a katonai ügyészség helyettes vezetője hétfőn jelentette be, hogy kilenc ember ellen halált okozó testi sértés bűntette és más bűncsel

Ahogy a Független Hírügynökség korábban beszámolt róla: tavaly februárban a kaposvári börtönből kórházba került egy rab, majd az intézményen meghalt. A férfit azért helyezték előzetes letartóztatásba, mert átalakított fegyvereket találtak a lakásán. A férfinek fejsérülései voltak. A nyomozás során kiderült az őrök verték meg többször is. Két napon keresztül bántalmazták. Egyszer kutyát uszítottak rá, az állat szájkosara többször fejbe verte a fogvatartottat. Majd az egyik őr fültövön ütötte kézzel, ami miatt összeesett. Másnap a fogvatartottat a földre lökték, az egyik őr a mellkasára állt és többször ököllel ütötte a fejét. Ekkor került kómás állapotba az 56 éves férfi. Másnap reggel kiszáradva, hörögve találták az ágyában. Ekkor került kórházba, ahol februárban meghalt.

Nem sokkal ezután a Kapos TV-hez került egy felvétel, amelyen az egyik börtönőr beszél felettesével a történtekről, négy társát nevezi meg. Azt mondja, hogy „bementek, és igazából azt láttam, hogy megindul a keze, a végét már nem láttam, csak hallottam a csattanást". Ettől kezdve - a börtönőr állítása szerint - már csak hallotta a dulakodásra utaló hangokat, de látni nem látta, ahogy fogalmaz, megpróbált kimaradni belőle. Az eset után leváltották kaposvári börtön parancsnokát.

Az ügyben a katonai ügyészség 14 dolgozót hallgatott ki, tízzel szemben vádat is emeltek. Három dolgozó megrovást, egy fegyelmit kapott. Az intézet volt parancsnokát hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás bűntettével vádolják. Kilenc dolgozót pedig halált okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények elkövetésével vádolják.

FH


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.