Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Szeptember 01. 14:41, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Borúra derű: mosolyt csaló ötletek

Borúra derű: mosolyt csaló ötletek

Ha rossz az idő, rossz a kedvünk. Ingerlékenyebbekké válunk kollégáinkkal és szeretteinkkel szemben is. Öt vidám ötlettel segítünk, hogy jókedvűek legyünk a szürke, hideg hétköznapokon is.

 
Úgy tűnik a meleg nyári napok egy ideig még nem térnek vissza. Ez sok mindenkit megvisel, ami nem is csoda, hiszen szeptember még jócskán a vénasszonyok nyaráról és nem az esőkabátról kellene szólnia. Íme öt ötlet, mivel tölthetjük kellemesen a napunkat.


1. Forró csoki tejszínhabbal


Kesergés helyett inkább keressünk a konyhaszekrényben egy kis megmaradt csokoládét. Lehet ét, tej vagy akár fehér csoki is, kinek mihez van kedve. Vízgőz fölött olvasszuk meg, majd tejjel lazítsunk az állagán. A varázslat fokozása érdekében verjünk fel hozzá egy adag tejszínhabot, majd szórjuk meg a tetejét fahéjjal. Egyszerű, de nagyszerű kedvfokozó az egész családnak.


2. Irány a szauna
 
 
Ha időnk engedi, akkor feltétlen látogassunk el a közeli uszoda szaunájába egy kis felfrissülésre. Választhatunk infra- vagy finn szauna közül, mindkettő testet-lelket melengető érzés lesz. Az üléstől elgémberedett végtagoknak jól fog esni egy kis lazítás. Kényeztessük magunkat!


3. Elő a társasjátékkal


Az eső nem szabad, hogy elmossa a délutáni családi programot. A lurkók energiáját rossz idő ide vagy oda, le kell kötni. Erre remek mód a közös társasozás. A gyerekeknek élmény, a felnőtteknek kikapcsolódás.


4. Mozimaraton


A nyár folyamán csak gyűlnek a megnézésre váró kölcsön DVD-k illetve a „Jaj egyszer végre meg szeretném nézni" filmek listája. Most végre eljött az idejük. Egyelőre levelet söpörni, havat lapátolni nem kell és a kisiskolás poronty sem hoz haza házi feladatot az első héten, így most van idő. Egy szerelmes romantikus, vagy egy családi vígjáték garantáltan mosolyt csal az arcunkra, és akkor már megérte.


5. Süssünk sütit


Az édességfogyasztás rossz időben nő, mivel ilyenkor szívesen teszünk a kosárba egy kis kekszet, csokit, hogy feldobódjunk. Azonban a bolti termékeknél egészségesebb, ha saját magunk készítjük el kedvenc nasinkat. Másrészt a lakásban szálló finom sütemény illat még a morcos hangulatban hazaérő családtagjainkat is felvidítja.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.