Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2014. Október 30. 18:06, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Bősárkányi házrobbantás - Szabadlábon védekezhet a gyanúsított

Bősárkányi házrobbantás - Szabadlábon védekezhet a gyanúsított

Szabadlábon védekezhet az a férfi, aki saját házát robbantotta fel a hónap elején a Győrhöz közeli Bősárkányban, miután a Győri Járásbíróság elutasította előzetes letartóztatásba helyezést kezdeményező ügyészi indítványt.

Máté Kinga, a megyei törvényszék szóvivő bírája csütörtökön az MTI-vel azt közölte: a határozat indokolása szerint a gyanúsított egészségi állapota nem indokolja a kényszerintézkedést. A férfi ugyanis a detonáció során súlyosan megsérült, ápolásra szorul, hosszadalmas kórházi kezelés vár rá, így sem a bűnismétlés, sem a szökés, elrejtőzés veszélye nem áll fenn.

Október 7-én éjjel vágta át a házánál futó földgázvezetéket a huszonéves férfi; az ezt követő detonációban az épület összeomlott, egy szomszédos ház pedig lakhatatlanná vált. A rendőrség akkor azt közölte, hogy közveszélyokozás miatt nyomoznak az ügyben. A győri kórház tájékoztatása szerint életveszélyes állapotban, lélegeztetőgépen lévő, húszas évei végén járó férfi testfelületének több mint harmada megégett, és légúti égési sérüléseket is szenvedett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?