Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2013. Június 25. 13:56, kedd | Helyi
Forrás: GYŐR MRFK

Bosnyák embercsempész, tíz határsértő

Bosnyák embercsempész, tíz határsértő

Egy bosnyák embercsempész akart illegálisan Ausztriába vinni június 24-én éjszaka egy koszovói családot. Hegyeshalomnál tartóztatták fel őket a mosonmagyaróvári határrendészek.

Az éjszaka állították meg a mosonmagyaróvári határrendészek az M1 autópálya 172 km szelvényében a VW Passat személygépkocsit. A járművet egy 42 éves bosnyák férfi vezette, utasai koszovói állampolgárok voltak. A szülők és tizenéves gyermekeik sem jogszerű magyarországi tartózkodásukat, sem továbbutazásuk feltételeit igazolni nem tudták. Érvényes úti okmányok nélkül tartottak Nyugat-Európába.

A nemzetközi szerelvényekről a hegyeshalmi vasútállomáson hat külföldit – 5 koszovói, 1 afgán – szállítottak le a járőrök. Az Ausztriába tartók mindannyian, kizárólag a befogadó állomás területére érvényes kártyával igazolták magukat.

A tíz illegális migráns idegenrendészeti eljárása mellett, tiltott határátlépés kísérlete miatt kezdeményezett szabálysértési eljárást velük szemben a rendőrség.
A bosnyák embercsempész ellen büntetőeljárás indult, embercsempészés megalapozott gyanúja miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember

2024. Augusztus 14. 09:14, szerda | Helyi

Liszt-liszt, csak a csomagolás más?

Annyi féle liszt van a boltok polcain, hogy rendkívül nehéz eligazodni közöttük és kiválasztani a célnak megfelelőt.

2024. Augusztus 14. 08:13, szerda | Helyi

Táborozók a győri kórház Skill laborjában

Újraélesztést gyakoroltak és még egy rutinműtétet is kipróbálhattak a gyerekek a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház „Ecc-Petz” táborában.

2024. Augusztus 14. 07:14, szerda | Helyi

Az egyetem átvette a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola fenntartását

A Széchenyi István Egyetem fenntartásában működik tovább augusztus 1-jétől a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium.